Als er in je omgeving een kindje geboren is, dan is het leuk om op kraambezoek te gaan. Je wilt natuurlijk wel de kleine eventjes bewonderen en even bijkletsen met de nieuwe ouders. Heb je nog geen idee wat voor cadeautje je zou willen geven, dan heb je hopelijk iets aan onderstaande cadeautips.

Babykleding

Een leuk cadeau wat je aan een pasgeboren baby kunt geven zijn handgemaakte babykleertjes. Je kunt de kleding zelf maken of kopen in een speciale winkel. Ze zijn vaak gemaakt van zachte stoffen zoals katoen. Er zijn ook babykleertjes gemaakt van wol, wat het kindje in de winter warm houdt en in de zomer juist weer koel.

Als je de kleding zelf maakt, is het leuk om een ​​speciaal tintje toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld de naam of een speciale boodschap op de kleding naaien. Natuurlijk kun je ook gewoon naar een winkel zoals Prénatal gaan om het te kopen. Weet je niet precies welke smaak de kersverse ouders hebben, dan kun je ook op safe spelen en een cadeaubon geven met een lief knuffeltje erbij en een kaart.

Cadeau met naam

Als je de kersverse ouders een bijzonder cadeau wilt geven, kun je ze bijvoorbeeld een leuk dekentje geven. Op het dekentje kan de naam van de baby staan. Het is leuk om het dekentje in de wieg van de baby te leggen. Je kunt de deken ook zelf maken of in een speciale winkel kopen. Daarnaast zijn er nog een heleboel meer verschillende mogelijkheden voor een kraamcadeau met naam. Denk bijvoorbeeld aan een houten blokkentoren, een logeerkoffertje, knuffel, spaarpot of een geboorteposter. Er is enorm veel keus tegenwoordig dus je kunt zeker weten met iets orgineels aankomen als je op bezoek gaat.

Draagdoek

Waar ook veel mensen blij mee zijn is een draagdoek. De ouders kunnen de baby in de draagdoek leggen en op deze manier dichtbij zich dragen. De baby zal zich veilig voelen in de draagdoek en het zorgt ervoor dat de ouders even hun handen vrij hebben zo nu en dan. Er moet tenslotte ook nog weleens gekookt, of gestofzuigd worden. Geef de ouders wel als tip om goed te kijken naar hoe je doek precies moet knopen. Hierover zijn gelukkig online genoeg filmpjes te vinden!

Voor de ouders

Vergeet ook zeker de ouders niet. Waar moeders waarschijnlijk wel een lekker verzorgingspakket kan gebruiken, is het voor de nieuwbakken vader misschien wel interessant om een leuk boek over het vaderschap te krijgen. Vaak zijn deze boeken leerzaam en grappig tegelijk.

Beeld: Bella Kids & Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.