Ik mocht het chique bedje van het merk Nuna testen: de SENA. “De SENA behoort bij een Nederlandse design-familie van slimme babyspullen, zodat je weet dat het revolutionaire ontwerp ook evolutionair is: meegroeien vanaf de geboorte tot de peutertijd, zelfs als speelruimte of box“. Ik ben benieuwd en ga aan de slag….

Pasgeleden kwam de koerier een pakket bij mij afleveren met hierin de SENA. Ik was op de hoogte dat ik deze zou krijgen,maar toch is het altijd spannend om een pakket uit te pakken. Het viel mij meteen op dat het bedje niet bijzonder zwaar aanvoelt in de vervoertas. Ook vind ik de gebruiksaanwijzing die erbij zit erg duidelijk en gelukkig niet té uitgebreid.

De SENA is makkelijk uit de tas te halen doordat de opening aan de bovenkant zit met een touw in plaats van een rits. Zodra je het matrasje, dat met klittenband om het bedje gevouwen zit, hebt losgemaakt, zet je de SENA door in het midden te drukken binnen twee seconden in elkaar. Dit gaat zonder moeite of fysieke kracht en het bedje staat ook meteen goed.
Voor de allerkleinsten kun je ervoor kiezen om de “mandenwieg” in het bedje te hangen. Omdat ik deze met mijn zoon van 17 maanden niet nodig heb, haal ik deze eruit. De clips die erop zitten zijn handig, maar zitten best wel stevig vast. Als je eenmaal na een drukker door hebt hoe het werkt, gaat het wel heel makkelijk.
Het matrasje van de SENA is dik en stevig en voorzien van klittenband, waardoor het onmogelijk is dat het matrasje in het bedje heen en weer gaat schuiven. Wel vind ik persoonlijk het matrasje wat hobbelig aanvoelen. Ik merk dat er toch wel wat hoogteverschil is, waarschijnlijk omdat het matrasje opgevouwen is geweest.

nuna5

Mijn zoontje heeft 3 nachten prima in het bedje geslapen, zonder wakker te worden. Hij heeft dus blijkbaar geen last van het hoogteverschil gehad.
Ik vind het bedje wel wat kort, mijn zoontje is namelijk 84 cm lang met zijn 17 maanden en ik heb niet het idee, dat hij er nog heel erg lang in past.
Voordat je de SENA weer in kunt klappen, moet je de “mandenwieg” weer terugplaatsen. Daar ben ik wel 5 minuten mee beizg geweest. Je moet ervoor zorgen dat je de sluitclips goed sluit, anders krijg je het bedje niet fatsoenlijk in elkaar.
Het matrasje doe je weer om het bedje heen, wat overigens wel wat moeite kostte. Ik had het idee dat ik een paar handen mistte óf dat ik grof geweld moest gebruiken. Uiteindelijk is het gelukkig zonder kleerscheuren gelukt en zat de SENA weer keurig in de vervoerstas!
Al met al, vind ik het ondanks de kleine puntjes die ik hierboven geschreven heb een perfect én degelijk bedje.Ik zou andere mensen in ieder geval wel de SENA aanraden!

SENA specificaties

  • aanbevolen gebruik: geboorte – 3 jaar
  • afmetingen van het product: 78 cm hoog, 105 cm breed, 75 cm diep
  • afmetingen opgevouwen: 87 cm hoog, 34 cm breed, 32 cm diep
  • matras: 66 cm x 94 cm
  • gewicht: 10 kg

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.