Elk jaar wordt 1 op de 10 baby’s wereldwijd te vroeg geboren. Pampers zet zich in om de wereld van baby’s beter te maken door voorrang te geven aan de gelukkige en gezonde ontwikkeling van alle baby’s, ook de meest kwetsbare. Dit jaar gaat Pampers nog een stap verder en slaat de handen ineen met Vrienden UMC & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Care4Neo om extra aandacht te creëren voor te vroeg geboren baby’s. Met de hulp van consumenten doneert Pampers rechtstreeks aan deze partners om prematurenzorg te ondersteunen.

Pampers zet zich al lange tijd in voor premature baby’s en hun families, door de kleinste luier te bieden die aan de specifieke behoeften van te vroeg geboren baby’s voldoet. Deze piepkleine luiers zijn speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat de kwetsbare huid van (veel) te vroeg geboren baby’s altijd op de zachtste manier wordt aangeraakt en biedt de huid extra zachte bescherming terwijl deze zich blijft ontwikkelen.

Wanneer een baby te vroeg wordt geboren, geldt dat ook voor de huid, die is tot twee keer dunner dan de huid van een volgroeide baby. Daarom is de gevoeligheid van huid-op-huidcontact, juist voor deze kleine vechters enorm. Van vasthouden tot een luier verschonen, elke aanraking kan enorm voelen voor een premature baby. Elke aanraking moet daarom voorzichtig en weloverwogen zijn, juist omdat deze veel voordelen kunnen hebben. Onderzoek wijst uit dat huid-op-huidcontact, oftewel buidelen, zeer belangrijk is voor ouder en kind. Het bevordert de hechting tussen beiden, maar heeft ook positief effect op de ademhaling, hartslag, slaappatroon, gewicht en de ontwikkeling van de hersenen bij een premature baby. Het stimuleert bovendien de aanmaak van moedermelk en het kan de ziekenhuisopname van moeder en kind verkorten.

Samen voor premature baby’s

Samen met haar partners wil Pampers meer aandacht vragen voor het belang van huid-op-huidcontact. Via social media, met de hashtag #samenvoorprematuren, vraagt Pampers in samenwerking met ambassadeur Kim Kötter aandacht voor dit belangrijke onderwerp en roept op om ervaringen te delen. Kim bezocht de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het Wilhelmina Kinderziekenhuis om met eigen ogen te zien hoe belangrijk specialistische zorg is voor de allerkleinsten onder ons en om met kersverse ouders in gesprek te gaan over het belang van buidelen.

Naast bewustwording wil Pampers ook in actie komen voor prematuren door te doneren aan haar partners. Om het huidige tekort aan buidelstoelen aan te vullen, doneert Pampers via Vrienden UMC & Wilhelmina Kinderziekenhuis 10 extra buidelstoelen aan de NICU van het WKZ.

‘We zijn heel blij dat Pampers de aanschaf van 10 extra buidelstoelen mogelijk heeft gemaakt. Deze zijn hard nodig om ervoor te zorgen dat iedere baby en ouder voldoende kunnen buidelen’, zegt neonatoloog dr. Jeroen Dudink in het WKZ. ‘Deze stoelen zorgen ervoor dat ouders beter en op een comfortabele manier met hun premature baby samen kunnen zijn.’

Met de donatie aan Care4Neo (voorheen Vereniging van Ouders van Couveusekinderen), de grootste neonatologie -patiëntenvereniging van Europa, steunt Pampers haar inspanningen om ouders voor te lichten over het belang van buidelen en de voordelen van huid-op-huidcontact voor de ontwikkeling van premature baby’s.

Ilona Jochems, voorzitter Care4Neo‘Het belang van huid-op-huidcontact voor prematuren verdient nog meer aandacht. We zijn blij dat we onze samenwerking met Pampers kunnen voortzetten en samen met de donatie van Pampers de voorlichting aan ouders kunnen financieren.’

Elke aanraking telt

Dit jaar moedigt Pampers ook haar consumenten aan om te helpen. Voor elk pak Pampers luiers en luierbroekjes dat van 8 november t/m 12 december bij Bol.com wordt gekocht, doneert Pampers aan Vrienden UMC & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Care4Neo*. Dus 1 pak Pampers staat gelijk aan 1 donatie aan prematurenzorg. Op deze manier wil Pampers extra aandacht vragen voor prematurenzorg en actie ondernemen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.