Is jouw zus, vriendin of een ander familielid zwanger? Dan is het natuurlijk erg leuk om een babyshower te organiseren! Tegenwoordig zijn bijna alle babyshowers hetzelfde en wordt er op zo’n dag vaak hetzelfde gedaan, zoals spelletjes of andere activiteiten. Het is dan ook lastig om een unieke babyshower te organiseren. Hoe organiseer je een babyshower die gedenkwaardig én uniek zal zijn? Daar vertellen we je alles over in deze blog! Hieronder vind je alles wat je moet weten om een onvergetelijke babyshower te organiseren en de zwangere in kwestie in het zonnetje te zetten.

Geef het een persoonlijke touch

Een unieke babyshower kun je organiseren door rekening te houden met de voorkeuren en interesses van de aanstaande moeder. Een persoonlijke touch zou je aan verschillende dingen kunnen toevoegen. Hieronder sommen we een aantal voorbeelden op. 

Het thema  

Het thema van de babyshower kan een leidraad zijn bij het uitzoeken van de decoraties, uitnodigingen, spelletjes en zelfs de taart. Als de aanstaande moeder bijvoorbeeld dol is op bloemen, dan kun je kiezen voor een bloementhema, compleet met prachtige bloemstukken en bloemenprints in de decoraties.

De gerechten

Een andere manier om een persoonlijke touch toe te voegen, is door haar favoriete gerechten en lekkernijen te serveren. Als ze bijvoorbeeld dol is op chocola, kun je een tafel met heerlijke chocolade gebakjes regelen. Is ze meer een liefhebber van hartige hapjes? Dan kun je misschien wel gaan voor een selectie van hartige snacks, zoals mini-quiches en bladerdeeghapjes.

Unieke cadeaus

Een babyshower gaat vaak gepaard met veel cadeaus voor de aanstaande moeder en de baby. Help de gasten bij het kiezen van passende cadeaus door een wensenlijst te maken. 

Tijdens de babyshower kun je ook nadenken over het creëren van blijvende herinneringen. Een gastenboek waarin de gasten lieve boodschappen kunnen achterlaten voor de aanstaande moeder en de baby zal een dierbare herinnering zijn aan deze bijzondere dag. 

Daarnaast zijn gepersonaliseerde cadeaus of kraampakketten een geweldige manier om haar te laten zien dat je aan haar gedacht hebt. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerd babydeken, speelgoed met naam of andere originele kraamcadeaus. Hiervoor kun je het beste een kijkje nemen op Freubelshoponline

De leukste activiteiten en spelletjes 

Bij een succesvolle babyshower horen natuurlijk leuke babyspelletjes. Denk aan klassiekers zoals het raden van babynamen, het maken van voorspellingen over de baby en het maken van een wensboom. Wil je een keer voor iets anders gaan? Hieronder geven we een aantal leuke ideeën voor spelletjes tijdens een babyshower. 

Babyshower karaoke

Tijdens een babyshower karaoke moeten baby- of kinderliedjes worden gezongen. Dit kunnen klassiekers zijn uit je eigen jeugd, maar ook kinderliedjes die op dit moment veel gezongen worden. Zo kom je erachter of de moeder daadwerkelijk klaar is om haar baby in slaap te zingen. Wil je er een wedstrijd van maken? Zorg dan voor een leuk cadeautje voor degene die het beste alle baby- of kinderliedjes kan zingen. 

Babynamen bingo

Maak bingokaarten met verschillende (mogelijke) babynamen in plaats van getallen. Je kunt bijvoorbeeld vooraf een lijst samenstellen met jongensnamen en meisjesnamen. Ook kan je ervoor kiezen om uniseks namen te gebruiken als het geslacht van de baby nog niet bekend is. Net als bij traditionele bingo, wint de gast die als eerste een volle rij heeft (horizontaal, verticaal of diagonaal) een prijsje.

Een rompertje maken

Geef de gasten witte rompertjes en textielstiften en laat ze creatief bezig zijn door de rompertjes te versieren met textielstiften. Dit wordt niet alleen een leuk spel, maar de aanstaande moeder heeft ook een unieke set met gepersonaliseerde rompertjes voor haar baby.

We hopen dat bovenstaande tips je inspiratie hebben gegeven om een succesvolle babyshower te organiseren, die voor alle gasten onvergetelijk zal zijn!

 

Afbeelding: Pexels – The Wedding Fog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.