Voor ouders van een pasgeboren baby is het werk van een kraamverzorgende die hen ondersteunt in de eerste week na de bevalling onmisbaar. In de kraamweek is de kraamverzorgende voor veel ouders hun steun en toeverlaat en degene die het gezin de beste start kan geven. Het werk is soms echter intensief en de werkdruk is hoog. Daarnaast dreigt er een tekort aan kraamverzorgenden¹. Met de campagne ‘Bedankt, Kraamverzorgende’ wil Pampers daarom alle kraamverzorgenden van Nederland een steuntje in de rug geven door hen in het zonnetje te zetten. Het merk start hiermee tijdens de ‘Dag van de Kraamzorg’, vandaag op 14 september 2018.

In Nederland worden dagelijks gemiddeld 465 kinderen geboren². Voor alle ouders van deze pasgeboren baby’s kent Nederland het unieke systeem van kraamzorg. Ouders van een pasgeboren baby krijgen de week na de bevalling een kraamverzorgende in huis die hen helpt met de verzorging van de baby. Iemand die hen alles leert over de gezondheid en het voeden van de baby, die hen adviezen en praktische tips geeft, die eventuele problemen tijdig signaleert en die zelfs zorg draagt voor het hele gezin. Voor veel ouders is de kraamverzorgende degene die hen leert hoe je je baby vasthoudt, voedt, in bad doet en verschoont. Daarmee is het werk van de kraamverzorgende enorm waardevol en onmisbaar voor ouders en hun pasgeboren baby. Het werk is echter intensief en de werkdruk is hoog. Daarnaast dreigt er een tekort aan kraamverzorgenden wat erin resulteert dat sommige ouders minder kraamzorg krijgen dan het gebruikelijk aantal uren³. Pampers wil daarom de Nederlandse kraamverzorgenden een steuntje in de rug geven door ze in het zonnetje te zetten en door te laten zien wat voor een prachtig beroep zij hebben. Een beroep dat in Nederland hopelijk nog lang blijft bestaan. Voor alle 465 baby’s die dagelijks gemiddeld in Nederland worden geboren, is er het unieke systeem van kraamzorg.

 1. ‘Monitor werkdruk in de kraamzorg 2018’, Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamverzorgenden.
 2. Bevolkingsteller, CBS. Juli, 2018.
 3. Rondgang door Volkskrant, 31 augustus 2018.

#BedanktKraamverzorgende
Met een video, waarin twee kraamverzorgenden gevolgd worden tijdens een werkdag bij een kraamgezin, worden ouders opgeroepen om mee te doen en ook hun kraamverzorgende te bedanken met de hashtag #BedanktKraamverzorgende. Ouders die deze hashtag gebruiken, maken kans om hun kraamverzorgende te verrassen met een cadeaubon voor een bloemetje.

Mijn eerste kraamverzorgende was het niet helemaal, maar gelukkig kregen we toen al snel iemand anders, waar we hele fijne ervaringen mee hadden. Onze kraamverzorgende bij de tweede was een fantastische vrouw (en ook nog eens één van mijn beste vriendinnen). We hebben,ondanks dat het dus de tweede was, nog heel erg veel van haar geleerd. #BedanktKraamverzorgende

Naast het bedanken, houdt Pampers de komende weken een enquête onder kraamverzorgenden in Nederland om na te gaan waar zij precies behoefte aan hebben als het gaat om hun persoonlijke ontwikkeling. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek worden er trainingen of workshops opgezet die aansluiten op de behoefte van de kraamverzorgenden.

Beeld en Media: Pampers Nederland

WINNEN!
Wij mogen 3 personen verblijden met een maand gratis Pampers! Laat hieronder in een reactie weten welke maat jij graag zou willen ontvangen en vergeet niet om je naam + een geldig mailadres te vermelden. Op 30 september ontvangen de winnaars een mailtje van ons!

(Visited 248 times, 47 visits today)

56 thoughts on “Pampers bedankt alle kraamverzorgenden van Nederland!

 1. Yes, voor mijn vriendin Priscilla Kartodikromo! Zij verwacht binnenkort haar tweede kindje, dus New Born/ maat 1 graag!
  Groetjes, Nelleke

 2. Ik zal heel graag mijn broer en schoonzus willen verblijden met een maand gratis Pampers het is hun eerste maar ik heb geen idee welke maat, het is voor een pasgeboren baby!

 3. Wij verwachten elk moment ons eerste kindje. Vorige week een hele fijne kennismakingsgesprek gehad met onze kraamverzorgster. Zij gaf ons alle vertrouwen dat we een mooie kraamweek tegemoet gaan en we hopen dat zij ons veel kan leren. Het doet ons erg goed en waarderen het des te meer dat zij vol passie haar vak uitvoert. We hebben nu 2 pakken newborn ingeslagen, geen idee hoelang hij in dat maatje blijft, anders maat 2?

 4. Wow wat mooi. Wij hebben een hele fijne en lieve kraamhulp gehad. Ze zorgde super voor Lotte, mij en onze oudste dochter.

  Maat 4+

 5. Oh dat is echt een geweldige prijs. Luiers zijn altijd al duur genoeg.
  Ik had een geweldige kraamhulp bij de eerste. Daarom heb ik haar bij de 2e en 3e ook weer gevraagd te komen. Dat was een fijne tijd. Ik ontvang graag maat 2.

 6. Oh wat lief! Ik heb pas een neefje! Voor het eerst tante en ik ben al 3 keer oma hihi. Ik doe graag mee voor mijn zusje! Maar w zou geweldig zijn! Maatje 2!

 7. Deze opa en oma passen op de schattige Sophie. Onze jongetjes hadden vaak luieruitslag, we spreken ook van meer dan 30 jaar geleden met katoenen luiers, en dan drie jongetjes in 5 jaar…..Sophie is na al dat jongensgeweld ons eerste kleinkindje, en er volgen er vast meer! Wij zouden dolgraag een maandje pampers testen, papa en mama en de andere a.s. papa’s en mama’s kijken over onze schouder mee! O ja, Sophietje is 1,5 jaar.

 8. Geweldig wat fantastisch fijn zou het zijn om mijn dochter hiermee te kunnen verrassen, met een maand lang gratis luiers voor haar eerste kindje en ons eerste kleinkind. Luiers komen zeker super goed van pas, want die gaan er echt super hard er door heen. Maatje 2 van de Pampers luiers zou helemaal geweldig zijn en een groot geschenk!!!

 9. Voor alle mensen in de zorg: jullie zijn zo belangrijk! Dankjulliewel voor alles wat jullie doen!!!
  Ik doe graag met de actie mee voor maat 4+. We hebben een tweeling (zoon en dochter) van net 2 en met zo’n maandpakket zijn we mooi weer een halve maand geholpen!

 10. Dat is niet verkeerd! Ik zag net dat ik nodig weer eens pamper moet bestellen. Een maandje winnen zou de portemonnee ook wel erg fijn vinden 😉 Ik doe mee voor maat 4+.

 11. Mijn dochter is in juli bevallen van een prachtige zoon. Haar kraamverzorgster was een schat, mijn kleinzoon het eerste kindje waar ze voor mocht zorgen na het behalen van haar diploma. Mijn dochter heeft echt een geweldige tijd gehad en heel veel plezier gehad van deze lieve kraamverzorgster. Mijn dochter zou heel blij zijn met luier maat 4.

 12. Ik heb veel mogen leren van onze kraamverzorgsters maar van de laatste heb ik het meeste geleerd en mijn 2 oudste dochters vonden haar geweldig!

  Voor ons onze kleine meid, maat 4 😀

 13. Alstublieft maat 2, voor ons eerste kleintje die we half december verwachten. December is altijd een dure maand en een beetje ondersteuning uit een onverwachte hoek is altijd fijn en verrassend. En tevens is het altijd groot inslaan met alles voor ons want we varen Europees op een binnenvaartschip, waardoor boodschappen doen altijd een uitdaging is! Dus voorraad van alles is een pre!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.