Ieder jaar, op 5 oktober, is het de internationale dag van de leerkracht of in het Engels: Word Teacher’s Day. Deze dag is bedoeld als feestdag voor de leerkrachten. Er wordt dan wereldwijd stilgestaan bij het belang van onderwijs. In Nederland valt de dag van de leerkracht samen met de Nationale Onderwijsweek en wordt er op deze dag de docent van het jaar bekend gemaakt. Wil jij de leerkracht van jouw kind(eren) in het zonnetje zetten om hem of haar te bedanken voor zijn of haar inzet? Verblijd de leerkracht dan met een leuk cadeau! In dit artikel zetten we een aantal leuke ideeën voor een dag van de leerkracht cadeau voor jou op een rijtje!

De dag van de leraar

Op 5 oktober staan, wereldwijd, de leerkrachten centraal. Op deze speciale dag wordt er stilgestaan bij hun belangrijke rol en het belang van het onderwijs. De eerste dag van de leraar werd al in de 19e eeuw gevierd. Naast dat er op deze dag het belang van scholing en onderwijs voor de maatschappij erkend wordt, willen veel ouders en kinderen de leraar verwennen met een cadeautje zodat ze weten dat ze gewaardeerd worden.

Taart in geschenkblik voor leerkrachten

Trakteer de leraar van je zoon of dochter op de dag van de leerkracht op een ambachtelijk gebakken taartje, verpakt in een mooi geschenkblik. Dat is naast super origineel ook nog eens ontzettend lekker! Daar zal menig leraar hartstikke blij mee zijn. Omdat je de dekselbedrukking zelf kunt ontwerpen, kun je het geschenkblik persoonlijk maken door er bijvoorbeeld een lieve boodschap op te schrijven.

Qua smaak van de taart heb je keuze uit vijf verschillende taarten:

  • Appelkruimeltaart;
  • Speculaastaart;
  • Notentaart;
  • Roomboterkoek;
  • Scharzwalder Cake.

Met de taart in geschenkblik voor leerkrachten weet je zeker dat je een leuk cadeau geeft!

Zelfgemaakte cadeaus

Juffen en meesters vinden het altijd leuk om een zelfgemaakt cadeau te krijgen. Een cadeau voor de leraar is een blijk van waardering. Het gaat om het gebaar en niet om de grootte. Geef iets waar de leraar echt iets heeft met een persoonlijke touch van de kinderen.

Mooie tekening

Leraren zijn altijd blij met een mooie tekening. Leuk om in de klas op te hangen, of misschien wel thuis op de koelkast. Wellicht kan je kind er nog een persoonlijke boodschap op schrijven (of jij, indien hij/zij nog niet kan zelf kan schrijven).

Een canvas tas

Iets origineler dan een tekening is een canvas draagtas. Maak deze persoonlijk door de tas te laten beschilderen door de kinderen. Dat is naast super leuk en lief ook nog eens praktisch! De leerkracht loopt vast en zeker vol trots in de supermarkt om wat kleine boodschappen te doen. 

Theeblik

Of wat dacht je van een gepersonaliseerd theeblik? Deze kun je makkelijk beschilderen of beplakken. Je stopt er de lievelingsthee van de leraar in en klaar is kees!

Dat waren slechts een aantal ideeën. Weet jij al wat je de leraar van je kind cadeau gaat doen? Laat het hieronder weten in een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.