Aankomende week wordt het nog eventjes zomers, maar op een gegeven moment breekt ook hier de winter aan. Ik ben al flink wezen shoppen, zodat ik zeker weet dat mijn jongens niet letterlijk in de kou zullen staan. Ik deel 6 musthaves met jullie die je (volgens mij) moet inslaan voor de (aankomende) koudere periode.

#1 Winterjas
Een zomerjas is natuurlijk niet geschikt voor de winter, dus een winterjas stond bovenaan mijn lijstje. Over het algemeen zit ik niet heel erg vast aan een bepaald merk, hoewel ik de kleding van name it wel altijd erg leuk vind. Ik kleed mijn beide boys graag stoer aan (en gelukkig heeft de oudste mijn smaak een beetje overgenomen). Je zult ze dus niet snel tegenkomen in een wolletje of iets dergelijks. Een winterjas moet lekker warm zitten, water- en winddicht zijn en er mooi uitzien.

#2 Muts
Erg belangrijk, zeker voor op de fiets, vind ik een muts. Kou op je hoofd is helemaal niet fijn en zeker met een gure wind ben je blij als je oren er niet afvriezen. Naast dat weet ik dat zeker mijn oudste hoofdpijn krijgt van het hebben van een koud hoofd. Een muts vinden, die past bij de uitgekozen jas, is hier trouwens altijd een hele opgave. De jongste kan ik nog wel op pad sturen met zo’n schattig bolletje op zijn hoofd, maar de oudste pikt dat dus echt niet meer.

#3 Sjaal
Van een koude nek kun je pijnklachten krijgen en dat wil natuurlijk niemand. Een sjaal is het verlengde van je jas en zorgt ervoor dat je lekker warm blijft. Zeker als het vriest is het lekker om je een beetje in je sjaal te kunnen verstoppen. Niet alleen op de fiets, maar ook tijdens een fijne boswandeling (want dat is echt een plaatje in de winter) of tijdens het uitlaten van de hond bijvoorbeeld.

#4 Handschoenen
Je vingers gaan van kou echt pijn doen en ze kunnen ook nog eens zo stijf worden dat je ze niet meer zo soepel kunt bewegen. Dit laatste is zeker op de fiets niet zo handig (en zelfs gevaarlijk omdat je je remmen niet zo goed kunt bedienen). Koop voor een kind dat zelf fietst geen wantjes….voor kindertjes die achterop (of voorop) de fiets zitten kan dit natuurlijk wel.

#5 Regenkleding
Voor de nattere dagen is het erg fijn om goede regenkleding in de kast te hebben liggen (of hangen). Indien er sprake is van een dag met natte sneeuw, dan ben je blij als je dit over je gewone kleding heen kunt dragen. Je wordt dan niet kleddernat en je krijgt het dus ook minder snel koud.

#6 Snowboots
Niet dat er in ons land heel erg vaak sprake is van sneeuw, maar lekkere warme snowboots zijn natuurlijk altijd goed om te hebben. Ook als je lekker een stuk gaat wandelen of als je eindigt in een leuke speeltuin, dan houd je je voeten lekker warm. Warme voeten is een warm lijf!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.