Vragen stellen zonder antwoord te geven. Dat is het idee achter het kinderboek dat de broers Jan en Niko Princen maakten. Kinderen mogen namelijk zelf de antwoorden bedenken en beargumenteren. Goede of foute antwoorden bestaan niet.

Mag je taart op een hond gooien? is een kinderboek dat vragen stelt zonder antwoorden te geven. Die mogen kinderen zelf met hun familie bedenken. Er is geen goed of fout, het gaat om het bedenken en beargumenteren van een antwoord.

Hoe is het boek tot stand gekomen?
Jan had thuis een boekje vol met opvoedtips, waar van alles in stond over voeding en gevaren in de keuken etc. Aan de hand van de plaatjes die erin stonden speelde hij met de kinderen een vragenspelletje. Daarbij vroeg hij aan ze of de kinderen het afgebeelde wel of niet mochten doen. De kinderen vonden het ontzettend leuk om antwoorden te bedenken en daardoor ontstond het idee om een boekje met alleen maar vragen te maken.

Wie heeft de vragen bedacht?
Zoals de meeste kinderen, stelden de kinderen van Jan ook de meest gekke vragen. Jan heeft een aantal van deze vragen opgeschreven vervolgens heeft zijn broer Niko de tekeningen erbij gemaakt. Voor toekomstige uitgaven wordt aan alle kinderen van Nederland gevraagd om hun vragen in te sturen via de website. De leukste vragen worden uiteindelijk in het boek gezet, met een mooie tekening erbij.

Mag je taart op een hond gooien? is de eerste editie onder de noemer Vragenfeestje en je kunt het hier bestellen voor €7,50 (+€3,95 verzendkosten).

WINNEN!
Wij mogen 4 exemplaren van dit leuke boek weggeven. Bedenk samen met je kind(eren) een leuke “Mag je….” vraag en laat hem hieronder in de reacties achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen. 

22 thoughts on “Boekentip: “Mag je taart op een hond gooien?” – Jan en Niko Princen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.