modeSofie Saunders wil dolgraag mode-ontwerpster worden. Haar vader is journalist. In plaats van schetsboeken krijgt ze per ongeluk dagboeken van haar vader. Vanaf dat moment houdt ze noodgedwongen haar dagelijkse bezigheden bij. Het dagboek staat vol schetsen, bidlijstjes en vreselijk aangedikte conversaties gedurende een maand uit het leven van Sofie. Sofie groeit op in een christelijk gezin, ze bezoeken de kerk en ze bidden. Precies dit is hetgeen wat niet Sofie maar wel dit dagboek anders maakt. Sofie is een twaalfjarig meisje. Ze heeft net als haar leeftijdsgenoten gevoelens voor een jongen, Josh genaamd. Haar broertje Sebastiaan heeft een stinkdier Roosje als huisdier. Sofie heeft problemen op school met Miranda Merkx, een populair maar vervelend meisje. En gelukkig heeft Sofie een beste vriendin Lisa Maasman, dochter van het schoolhoofd, waar ze net als God altijd op kan rekenen.

Deze hilarische graphic novel van Angie Spady verraad in zijn oorspronkelijke titel: ‘The Desperate Diva Diaries, Catie Conrad: Faith, Friendship and Fashion Disasters!’ veel meer over zijn inhoud en christelijke inslag. Al staat deze vertaling wel op de kaft vermeld. Sofie Saunders: Vriendschap, geloof en modeblunders! Het zou jammer zijn als niet gelovig opgevoede meisjes dit boek niet lezen. Het boek is vlot geschreven. Het lijkt qua vormgeving op een schrift. De illustraties van Channing Everidge nemen niet de overhand, het geschreven verhaal blijft voorop staan. In de zomer van 2016 zal het tweede deel van het dagboek van Sofie verschijnen.

‘Dagboek van een modemeisje’ van Angie Spady, vertaald door Nelleke Scherpbier, Uitgeverij Callenbach 2015, is o.a. hier te koop. Lees via deze link ook de eerste 9 pagina’s.

Boek 115/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.