wervelHilarisch en zo leuk gevonden door Elise Primavera: een school voor dochters van drukke ouders! De vijf dochters van de allerdrukste ouders worden opgestuurd in een doos, omdat de ouders geen tijd hebben om ze naar de avonturenschool van juf Wervelwind te brengen. Helaas zijn de ouders van Dahlia Distel door drukte vergeten de doos dicht te tapen en komt de doos leeg aan.

Juf Wervelwind wordt bijgestaan door de honden Tasman & Abel (LOL), ze probeert de meisjes te leren zichzelf te redden. Vroeger was juf Wervelwind namelijk ook een dochter van drukke ouders. De vier aangekomen dochters verschillen flink van elkaar. Milly in haar roze pyjama met gele eendjes kijkt alleen maar televisie, haar ouders hebben een televisieprogramma en dan ziet ze ze nog eens. Beatrijs Beitel schreeuwt, dat is voor haar de enige manier om gehoord te worden door haar ouders. Femke kreeg tweemaal acht broertjes en zusjes tegelijk en Annabel heeft uit verveling de gehele encyclopedie gelezen en eet alleen maar jam met pindakaas. Samen gaan ze op zoek naar de vijfde leerling, maar eerst moeten ze nodig iets leren over hygiëne. De meisjes mogen pas weer voor een bezoekje naar huis als ze slagen. Ze moeten leren om de weg te vinden, daarvoor dienen ze eerst express te verdwalen. Dat valt nog niet mee. Op deze tochten op zoek naar Dahlia maken de meisjes van alles mee. De Hemelbezemwind voert hen mee naar het binnenland. Ze lopen over de ‘minder bereisde weg’ en slapen in de regenschermboom. Zullen ze er in slagen Dahlia te vinden en wanneer mogen ze weer naar huis?

Elise Primavera heeft niet alleen het boek geschreven, maar ook voorzien van illustraties. Hoe mooi de wollige zwart/wit prenten ook zijn, ik heb in mijn hoofd een hardere, scherpe voorstelling van de Avonturenschool, maar ik ben dan ook allang geen klein meisje meer. Het verhaal is leuk om voor te lezen aan net schoolgaande meisjes (6+) of om zelf of samen te lezen vanaf 8 jaar.

‘De avonturenschool van juf Wervelwind’ van Elise Primavera, Uitgeverij De Fontein 2015 is o.a.hier te koop.

Boek 128/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.