biebbeAfgelopen zomer stuurt de auteur Michael Reefs een berichtje. Deel 4 van De Bieb­bende zal in het najaar verschijnen, of ik die wil lezen? Van boekenseries die ik mag recenseren lees ik liever het eerste deel, maar Michael verzekert mij dat wanneer ik de samenvattingen van deel 1 t/m 3 zal lezen het geen enkel probleem zal zijn om deel 4 te kunnen verslaan voor KiDDoWz. In november verschijnt de doos met een DIK boek met matching boekenlegger. Wat een prachtige kaft in roze met paars en wat een pil, ruim 400 bladzijden dik! In de Kerstvakantie ben ik er voor gaan zitten en heb ik deel 4 in een paar dagen uitgelezen. ‘s Avonds als de meisjes op bed lagen, maar ook vijf hoofdstukken in Monkey Town. Waarom vijf? Omdat na iedere vijf hoofdstukken een te scannen QR­code in het boek staat met extra informatie, een samenvatting van de hoofdstukken, de titelverklaring en toegang tot het interactieve gedeelte.

De Bieb­bende bestaat uit vijf leden, jongens en meisjes uit de basisschoolleeftijd. Ze zijn al een tijdje bezig om de twaalf Hemelrijders te bevrijden, welgeteld drie maanden, want ze kunnen er één per maand bevrijden uit de macht van George Hill, a.k.a. de Man met de Bijl. Ze wonen in de Zuidbaai, de avonturen spelen zich grotendeels af in de Drakenvallei en op het eiland Tyriana. Ze worden op de proef gesteld en het uiterste wordt van hen gevergd. Gelukkig hebben een aantal bijzondere gaven waar meer en meer een beroep op gedaan wordt. De drie bijzondere aanwijzingen, de Hemelrijder en armbandjes helpen hen hierbij. Ondertussen gaat het gewone leven van de Bieb­bende gewoon door. Ze gaan naar school en worden als altijd dwarsgezeten door de bibliothecaresse Angelique van Voort. In dit avontuur worden de gezinsleden van de Bieb­bende ontvoerd en zullen ze naast de Hemelrijder uit het schilderij ook hun familieleden moeten bevrijden. De klok tikt door, de ruimten in de heuvel verschuiven als iedere maand tot de drieëntwintigste….

Wat heb ik genoten, genoten van het avontuur en genoten van het interactieve gedeelte van het boek. Door het scannen van de QR­codes geeft de auteur een kijkje in zijn afwegingen tijdens het schrijven en is te lezen dat een titel veranderd is, over de afbeeldingen op de kaft en hoe de armbandjes ten tonele verschijnen. Op mijn vraag of de armbandjes van de Bieb­bende te koop zijn, ontvang ik dezelfde avond het antwoord dat ze onderweg zijn. Door de avontuurlijke inslag en vele verhaallijnen is het boek, zijn de boeken ook te lezen door oudere lezers. De delen volgen elkaar niet alleen op maar vullen elkaar ook aan. Wel ben ik benieuwd of er lezers zijn die alle twaalf delen zullen volgen. Gezien het tijdsbestek van het verschijnen van het eerste tot het laatste deel vraag ik mezelf af of de boeken in niveau meegroeien? Deel vijf ‘De Schatbewaarders’ verschijnt gelukkig nog dit jaar!

Alle vorderingen van De Bieb­bende zijn te volgen op http://www.debiebbende.nl/. ‘Schim van het kwaad’ van Michael Reefs, Uitgeverij Stormsteen 2015 is o.a. hier gesigneerd te koop. Er loopt op dit moment nog een selfie­actie. Wanneer je een foto maakt met deel 4 van De Bieb­bende ontvang je, zolang de voorraad strekt, een code voor het e­book van het eerste deel ‘De legende van de Hemelrijders’!

Het laatste boek 137/53 #boekperweek van 2015!

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.