de_vlieger_1_0De week tegen het pesten, dat kunnen wij bij KiDDoWz uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ofschoon ik het ontzettend goed vind dat er tegenwoordig aandacht besteed wordt aan pesten geloof ik, helaas, niet dat zo’n week nu echt de doorslag geeft voor vermindering van het pesten. Ofschoon het geen vermindering moet zijn maar het gewoon gestopt moet worden!

Kinderen die met buikpijn naar school gaan, hartkloppingen hebben of zelfs huilend de klas in en uit lopen is hartverscheurend. Niet alleen het kind heeft hier zijn leven lang last van ook voor de ouders is het verschrikkelijk om mee te moeten maken. Daar moet dus verandering in komen. Maar hoe stop je pesten? Uiteraard kun je in gesprek gaan met kinderen die gepest worden of pesten. Je kunt filmpjes laten zien en je kunt een boek voorlezen.

Een boek
Op de site van ArkMedia kwam ik een boek tegen genaamd “De vlieger”. Dit boek SAMSUNG CAMERA PICTURESstaat vol met prenten. De tekst is makkelijk leesbaar voor de kinderen die al goed kunnen lezen. Voor de kleine kinderen makkelijk om te begrijpen als iemand het voor leest. Door de prenten kan het verhaal nog beter gevolgd worden. Omdat mijn oudste dochter heel erg bezig is met de week van het pesten, heb ik het boek met haar door genomen. Zij heeft het mij voorgelezen, uiteindelijk vertelde ze dat het een geweldig maar ook triest verhaal is en dat ze het graag mee neemt naar school zodat de juf het ook voor kan lezen. In de klas wordt er helaas gepest, een jongen om specifieker te zijn is vaak de klos. Het gebeurt ook vaker dan gedacht.

Het boek is een fantastische manier om “pesten” bespreekbaar te maken. Niet alleen thuis maar ook op school.

Omschrijving van ‘De vlieger’
De vlieger is een prentenboek over pesten en de waarde van echte vriendschap.
Sem wordt gepest. Maar vaak heeft juf het niet door. Dan gaat de klas naar het strand. Sem neemt zijn nieuwe kleurenvlieger mee. Rick heeft ook een vlieger. Die van hem is groot en er staat een sterke arend op. Als de twee jongens elkaar tegenkomen op het strand gaat het mis.
De vlieger is een bijzonder prentenboek over een jongetje dat gepest wordt. Het is knap hoe Ilse Almekinders aandacht heeft voor zowel het gepeste kind, als ook voor de pester, de meeloper en het kind dat opkomt voor de gepeste. De tekst wordt aangevuld met illustraties van Maaike van den Akker. Haar stijl doet denken aan Pixar-animaties. Dit geeft het boek een heel eigentijds karakter. Voor beide dames is De vlieger een debuut.

SAMSUNG CAMERA PICTURESWinnen
Wij mochten het boek recenseren en kunnen het zeker nu niet laten om niet te delen.
Dussssss………
Geven wij namens ArkMedia één boek van De vlieger weg.
Omdat we juist met dit bericht geen poespas willen hebben met likes, delen, andere berichtjes posten en noem maar op is de voorwaarde heel simpel:
Laat hieronder weten waar je dit boek voor wilt gebruiken. Voorzie het bericht van een naam + e-mail adres zodat we jou kunnen bereiken als je gewonnen hebt. Deze actie is inmiddels afgelopen!

Auteur: Almekinders, Ilse
Illustrator: Maaike van den Akker
Uitvoering: Gebonden, full colour
Formaat: 21 x 20 cm
Pagina’s: 32
ISBN: 9789033831942

Het boek De vlieger is hier te koop bij ArkMedia voor €11,95

/Miranda Young

30 thoughts on “De Vlieger – week tegen het pesten + winactie

 1. Ik zou dit boek gebruiken bij de jongsten van onze kinderclub van de kerk. Een mooi gespreksonderwerp! Pesten sluipt er soms zo ongemerkt in. Je kunt niet jong genoeg beginnen met het vertellen hier over.

 2. Ik werk met kinderen, pesten is een enorm actueel thema. Dit boek zou ik dan ook graag willen winnen om het bespreekbaar te maken, vooral omdat dit boek aandacht heeft voor alle partijen, pesters, de gepeste kinderen, de meeloper en diegene die proberen te helpen. Graag zou ik dit aan alle kids willen voorlezen/laten lezen!

 3. Ik zou het aan mijn zoontje voorlezen. We zijn hier ontzettend gek op lezen/voorlezen, en mijn zoontje is gek op prentenboeken! Een keer een boek met een serieus onderwerp vind ik eigenlijk ook wel belangrijk voor zijn ontwikkeling! zo leert hij spelende wijs alvast een stukje van de oh zo echte wereld kennen.. En dat niet altijd alles maar koek en ei is en dat er gevolgen aan daden zitten!

 4. Ik werk op een kinderopvang en zou het boekje daar naaroe meenemen, om het zo ook daar iets meer onder de aandacht te brengen. boekjes zijn vaak een luchtige manier om onderwerpen aan te snijden, ideaal dus!

 5. Binnen het onderwijs komt het onderwijs pesten vaak aan de orde. Dit actueel boek zou hier mooi bij aansluiten. Graag wil ik mee doen aan de actie en kans maken op dit boek.

 6. Binnen het onderwijs komt het onderwijs pesten vaak aan de orde. Dit actueel boek zou hier mooi bij aansluiten. Graag wil ik mee doen aan de actie en kans maken op dit boek.

 7. Als onderwijzeres komt dit boek mij goed van pas,
  om elk jaar voor te lezen aan de kinderen uit mijn klas.
  Ik hoop daardoor het pestgedrag op school te gaan bestrijden,
  bij de jongens in groep 3, maar net zo goed bij de meiden.
  Zodat de kinderen gewenst gedrag al vroeg aan zullen leren,
  waardoor ELK kind voortaan de tijd op school kan gaan waarderen!

 8. Pesten is een actueel thema dat eigenlijk over voorkomt.
  Zo ook op school, daarom zou ik het boek graag willen gebruiken voor mijn eigen klas om pesten bespreekbaar te maken.
  Ik ben zelf ook erg nieuwsgierig naar het boek.

 9. Als juffrouw is dit toch wel een super boek om in de klas te voor te lezen en te gebruiken om over het thema pesten te praten! Goede actie!

 10. Ik ben tweedejaars student van de academische pabo. Ik loop nu stage in de kleuterklas. Je kan niet vroeg genoeg beginnen met uitleggen dat het niet goed is om andere kinderen te pesten en/of buiten te sluiten. Toch vind ik het lastig om zo´n onderwerp bij jonge kinderen aan te snijden. Ik denk dat dit prentenboek een goede manier is om dit onderwerp met jonge kinderen te bespreken. Het lijkt mij leuk om het boek voor te lezen aan mijn stageklas.

 11. Wauw, moeilijk maar o zo belangrijk onderwerp! Ik zou het aan de klas van mijn zoontje geven, kan de juf mooi uit voorlezen!

 12. Ik wil dit boek graag gebruiken om het aan mijn dochter en al haar vriendinnetjes voor te lezen zodat ze weten waarom pesten echt nooit en ten nimmer kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.