doeboekHet is wel eens lastig voor onze schoolmeid. Het een is te kinderachtig en het ander vind ik niet geschikt voor haar. Mees Kees valt er precies tussenin. En met een Mees Kees doeboek weten wij wel raad in vakantietijd!

Dit grote doekboek is gemaakt door Mees Kees en alle kinderen van 6b. Het staat vol met spelletjes, verhalen, weetjes en puzzels, zoals de woorden van Wahed, de moppen van Sep, de som van Tom en natuurlijk: de keus van Dreus. Veel plezier ermee!

Hmeese1et grote doeboek heeft 62 werkpagina’s en gaat van start met het invullen van de gegevens van de eigenaar. De klas wordt voorgesteld en Mees Kees & Tobias hebben hun vriendenboekpagina ingevuld. Nu de schoolmeid. Dat is geen punt, want dat kent ze van haar klasgenotenboekjes. Wat volgt is een verhaal, dat moet ik voorlezen. Vooruit dan maar. Daarna word ik bedankt voor de moeite want vanaf nu kan ze het allemaal zelluf wel. Zoek de verschillen, verbind de puntjes, een doolhof, een kruiswoordraadsel, moppen en kraak de code worden afgewisseld met meese2verhaaltjes. Ze vind het hartstikke leuk. De kinderen uit de klas van mees Kees presenteren de verschillende spelletjes. Her en der staan stripjes verspreid door het doeboek. En de antwoordenbladen, die scheur ik er snel uit!

‘Het grote Mees Kees doeboek’ van Mirjam Oldenhave met illustraties van Rick de Haas, Uitgeverij Ploegsma, 2013 is o.a hier te koop:
[bol_product_links block_id=”bol_5536296f12f3a_selected-products” products=”9200000010039659″ name=”doeboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.