verlamdEen nieuwe jeugdthrillerserie van Gerard van Gemert voor koelbloedige detectives vanaf 12 jaar. Alleen de kaft al is huiveringwekkend en toont de hoofdrolspeler Jesper in duingebied met zijn zusje in een rolstoel op de achtergrond, zij is verlamd. De kaft in combinatie met de titel dekken volledig de lading.

De vader van Jesper is rechercheur in Amsterdam geweest. Hij heeft zich laten overplaatsen naar Terschelling als politie­agent. Jesper wordt benaderd door iemand die wraak wil nemen op zijn broer en zusje. Gaandeweg komt Jesper achter het waarom en blijkt dat zijn zusje doelbewust is aangereden in het verleden. Ze is verlamd geraakt en in een rolstoel terecht gekomen. In het weekend komt ze thuis uit het revalidatiecentrum. Jesper is de enige die verdere ‘ongelukken’ kan voorkomen en handelt onder zware druk. Hij mag niemand inlichten over deze opdracht, hij moet de identiteit van die derde overvaller achterhalen. Waar de eerste Boppe is opgepakt door zijn vader en een tweede ter plaatse is neergeschoten. Jesper voelt zijn nabijheid en krijgt regelmatig boodschappen van iemand zeer dichtbij. Wie is nu het brein achter deze mislukte overval?

Nadat alle eindjes in een spannende climax aan elkaar geknoopt zijn, ben ik eigenlijk wel benieuwd wat voor geheim er volgt op dit eiland in deel 2. Een heel ander gezin of gaan Jesper en zijn familie nog meer avontuur tegemoet?

‘Verlamd’ van Gerard van Gemert, Clavis Uitgeverij 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 48/2016

/Lmcmr

One thought on “Eilandgeheimen 1: ‘Verlamd’ (12+)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.