De serie van Het kleine Draakje Kokosnoot is een wereldwijd succes. De boekjes zijn al in meer dan twintig talen uitgebracht. In Duitsland staat deze reeks boekjes al maandenlang bovenin de toplijsten en is de eerste film net uitgebracht. Dit voorjaar verschijnt bij Bakermat, Mechelen Het kleine Draakje Kokosnoot- ‘In de jungle’. Wij kregen Het kleine Draakje Kokosnoot- ‘op avontuur’ en – ‘Wees niet bang!’ opgestuurd om samen te lezen.

draak2Het kleine Draakje Kokosnoot- op avontuur bestaat uit zeven avonturen. Voor- en achterin het boekje is een plattegrond van Drakeneiland getekend. Er staat veel tekst in het boek, wel in grote letters gedrukt. Direct op de eerste pagina lees ik het woord ‘wereldzeeën’ en weet dat zelf lezen voor onze schoolmeid lastig gaat worden. Samen met het kleine Draakje beleven we iedere dag een avontuur, want de hoofdstukken zijn net lang genoeg voor onze dagelijks-thuis-tien-minuten-hardop-lezen. Draakje Kokosnoot moet leren vliegen van zijn ouders Mette en Magnus, dan kan hij de volgende keer mee naar Zomereiland. Hij krijgt les van vliegjuf Proselinde. Tijdens de vliegles ontmoet Kokosnoot walvis Kasimir, hij kan de baai niet meer uitzwemmen, want er is een ijsberg voor de uitgang geschoven. Draakje Kokosnoot helpt Kasimir en mag een wens doen. Hij wil graag naar Zomereiland en Kasimir brengt hem, want hij kan nog steeds niet vliegen. En dan nog zes avonturen!

draak1Het kleine Draakje Kokosnoot- Wees niet bang! Met vijf hoofdstukken en 69 bladzijden meer een leesboek. De Drakenkinderklas heeft haar kamp opgeslagen op Schildpaddeneiland. Olleminna, de stokoude reuzenschildpad, verteld het verhaal over Rode Rudolf, de meeste gevreesde piraat van de zeven wereldzeeën aan Draakje Kokosnoot en zijn klasgenoten. Zijn grootste schat, de Rode Amulet, droeg Rode Rudolf tot zijn dood. Draakje Kokosnoot, Mathilde en Oskar gaan de volgende dag op schattenjacht. Ze komen Pieter Bakboord tegen, hij is een piraat met een duikboot, hij is achtergelaten omdat hij een angsthaas is. Toch kan hij gaandeweg deze schattenjacht bewijzen dat er in hem een stevig portie moed steekt. De onderwaterwereld wordt op wonderlijke wijze geïllustreerd. Prachtige platen, waar we regelmatig even pauzeren van het lezen om van te genieten.

Ingo Siegner (Dld) heeft deze boekjes in 2004 geschreven en geillustreerd. Bakermat, Mechelen heeft beide boeken in 2014 uitgegeven. Ze zijn o.a. te koop bij bol.com.

Boek 14/53 en 15/53 #boekperweek

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.