lynnYes, yes, eindelijk een nieuwe meiden boekenserie over een voetbalteam. Daar zijn vast veel meisjes in geïnteresseerd. De kaft spreekt in ieder geval al tot de verbeelding en ik ga er op een vroege, koude zaterdagochtend eens even lekker voor zitten.

De serie gaat over een meiden voetbal team en is uit het leven gegrepen. De meisjes hebben de leeftijd en sport gemeenschappelijk. Ze zijn van allerlei pluimage. In dit deel is de rode draad de versleten voetbalschoenen van Lynn, zoals de titel al doet vermoeden. Haar hardwerkende, alleenstaande moeder heeft geeneens geld genoeg om de contributie te betalen. Laat staan nieuwe voetbalschoenen voor haar snel groeiende dochter te kopen. In eerste instantie springt haar trainer bij, dan sluit het meidenteam stiekem een pact en probeert ieder op eigen wijze een aandeel in nieuwe voetbalschoenen te leveren. Daarnaast maken we (alvast) kennis met de andere leden en spelen er allerhande zaken als verliefdheid, fanatieke ouders en staat er regelmatig een onbekende jongen langs de zijlijn.

‘Nieuwe voetbalschoenen voor Lynn’ van Pieter Feller & Tiny Fisscher, Uitgeverij Luitingh­ Sijthoff 2016, is o.a. hier te koop. Lees hier ook een fragment.

Boek 16/2016 #hrc2016

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.