Dat er een heleboel boeken geschreven zijn voor dames die zwanger willen worden of zijn, is natuurlijk voor iedereen wel bekend. En ook als je eenmaal moeder bent, dan kun je terugvallen op allerlei dikke pillen vol met (goedbedoelde) adviezen, tips & tricks. Ik deel de 10 leukste boeken voor aanstaande vaders met jullie, want ook mannen hebben soms wat leesvoer nodig.

#1 Aanpakken Voor Aanstaande Vaders – David Borman
In Nederland is de aanwezigheid van de vader bij de bevalling gewenst en de norm. Wat precies zijn rol is, is voor veel mannen echter onduidelijk. David Borman, verloskundige, onderzoeker en trainer, ontwikkelde de cursus Aanpakken voor Aanstaande Vaders. Hij geeft handvatten en praktische tips voor de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Zo komt de vader goed beslagen ten ijs en kan hij de moeder optimaal steunen, zonder zijn eigen identiteit te verliezen.


#2 Babymanagem
ent voor mannen – Henk Hanssen
Goedgekeurd door mannen die niet aan lezen toekomen. In dit praktische handboek wordt de jonge vader aangesproken als manager die een heel bijzonder ‘product’ gaat ontwikkelen: zijn eigen baby. In verfrissende no-nonsense taal geeft vaderschapsexpert Henk Hanssen antwoord op alle vragen die (aanstaande) vaders zich stellen Nuchter, actueel en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten: Babymanagement voor mannen is hét boek om het plezier en de uitdaging van het vaderschap te ontdekken.

#3 Commando papa – Neil Sinclair
Commando papa is een geweldige, onmisbare basishandleiding voor kersverse vaders. Het boek bevat veel stap-voor-stap-instructies voor alles wat je moet doen met baby’s en peuters. Commando papa is beknopt en klein genoeg om overal mee naartoe te nemen. Dit boek is geschreven als een militair handboek en bevat daardoor hilarische omschrijvingen. Bovendien staan er eenvoudige, heldere richtlijnen in voor allerlei zaken, van het voorbereiden van het basiskamp (het huis voorbereiden op de komst van de baby), de komst van nieuwe rekruten (hoe overleef je de eerste 24 uur) tot bomopruimingen (vieze luiers wegwerken) en het inpakken van de nooduitrusting (alledaagse benodigdheden).

Lees ook zeker eventjes verder over alles wat mannen moeten weten over een bevalling!

#4 Handboek voor vaders – Beau van Erven Dorens
Handboek voor vaders is geen boek over kinderen, dit is een boek over jou. Over hoe jij, vader, zonder schaamte en verval, de kinderjaren overleeft. Voel je geborgen in het feit dat alle vaders in dezelfde shit zitten. Wentel je in de deelneming van honderdduizenden dorstige vaders wanneer je onder dwang van de gillende moeder opnieuw de vaste borrelavond moet afzeggen. Voel de handen op je schouders, als je die zetpil een pinkje meegeeft.

#5 The Dad – Marcel Langedijk
The Dad is een rijk geïllustreerd doe-leer-en-overleef-koffietafelboek voor vaders. Voor mannen die zich succesvol en relaxed door de opvoeding van het nageslacht heen willen slaan. Een complete gids voor kinderonderhoud en kroostsurvival. En natuurlijk partnermanagement.

#6 Tuurlijk schatje – Jasper Rombout
Tuurlijk schatje geeft jou als aanstaande vader de nodige houvast. Jij weet straks precies wanneer je beter kunt duiken, en wanneer je even extra lief moet zijn. Welk weken het zwaarst zijn, en wanneer ze je ineens zal bespringen. En wanneer het gevolg (het kind) groter is dan de oorzaak (je lid). Pak je ook nog wat kennis mee. Meisje ook blij.

#7 Vader worden voor dummies – Matthew Miller
De rol van de vader tijdens een zwangerschap is in de afgelopen decennia zo enorm veranderd, dat het lastig is om nog ergens houvast te vinden. Maar dat heb je nu wel! Vader worden voor dummies staat boordevol praktische informatie voor toekomstige vaders, en zet alle technische, fysieke en emotionele aspecten van zwangerschap op een rijtje; nu eens met jou als uitgangspunt.

#8 Voor het eerst papa – Lionel Pailles
Voor het eerst papa geeft zonder taboes of opgeheven vingertje een antwoord op alle vragen die dagelijks gesteld worden aan specialisten, van verloskundigen en gynaecologen tot kinder- en huisartsen, zoals: *Ben ik niet het vijfde wiel aan de wagen in de verloskamer of bij een thuisbevalling? *Heb ik recht op vaderschapsverlof? *Kan ik ook de babyblues krijgen? *Hoe moet ik een flesje klaarmaken? Kortom, een onmisbare handleiding voor elke papa die aan het begin staat van het geweldige geboorte avontuur!

#9 Zwangerschapsboek voor Mannen – Gerard Jansen
Als je vriendin zwanger is, kun je als man maar beter proberen een beetje bij te blijven. In het Zwangerschapsboek voor Mannen word je week na week bijgepraat. Niet alleen over de ontwikkeling van de baby, maar ook over de hormonale veranderingen van je vriendin. Verder bevat het antwoorden op vragen als: Hoe ga je om met vrouwelijke onredelijkheid? Wat is een chromosoom? Wat is DNA? En natuurlijk een snelcursus verloskunde, voor noodgevallen.

#10 Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! – Kluun
Wat zijn hormonen en hoe ga ik er mee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks? Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! geeft antwoord op deze vragen en nog veel meer! Heerlijk luchtig leesvoer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.