lena1Lena was een vrolijk meisje, totdat de nieuwe vriend van haar  moeder bij hen kwam wonen. Niemand begrijpt wat er aan de hand is, maar sommige  mensen maken zich wel zorgen. Frits doet nare dingen bij Lena en daar snapt ze  niets van… Met het indrukwekkende boek ‘Lena is in de war’ maakt auteur  Margreet Krottje seksueel misbruik bespreekbaar voor  kinderen.

Heldere boodschap
Psycholoog  Krottje heeft zich gespecialiseerd in de gevolgen van seksueel misbruik en weet  dat deze zeer ingrijpend zijn. In haar praktijk ziet ze dat mensen dit vaak niet  goed begrijpen. Met haar trainingen, website en boeken hoopt Krottje cirkels te  doorbreken voor mensen die in deze afschuwelijke situatie terecht komen. Eerder  gaf Krottje volwassenen inzicht in de heftige consequenties van seksueel  misbruik in het boek ‘Een ademloos  leven’. Om ook kinderen die met misbruik te maken hebben (gehad) uitleg  te geven over dit belangrijke onderwerp, schreef Krottje een tweede boek met een  heldere boodschap voor kinderen: Dit mag niemand bij je doen! Zoek een  veilige persoon aan wie je dit kunt vertellen. Jij hebt niets verkeerds  gedaan. Daarnaast biedt het boek praktische tips voor ouders.

Meer  informatie over de praktijk en de trainingen van Margreet Krottje is te vinden  op www.tebeyo.nl en www.tebeyo-academie.nl.

boek-lena-is-in-de-war-1Droomvallei  Uitgeverij
Toen Droomvallei Uitgeverij het  prachtige manuscript van ‘Lena is in de war’ onder ogen kreeg, wist de  uitgeverij dat het verhaal gelezen moest worden. De bijzondere boeken van de  uitgeverij zijn veelal bedoeld om kinderen op een creatieve manier krachtiger te  maken en te ondersteunen bij heftige gebeurtenissen. Andere titels van de  uitgeverij voor kinderen zijn onder meer ‘De dolfijn met sproeten’  (een boek over pesten). Voor volwassenen die te maken hebben gehad met seksueel  misbruik verscheen bij Droomvallei Uitgeverij eerder het boek ‘Helen  van seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ van Ivonne  Meeuwsen.

Verkrijgbaar sinds 21 februari 2014
Het  boek Lena is in de war werd gepresenteerd tijdens een uitverkocht  congres van Slachtofferhulp op 21 februari 2014. Vanaf deze datum is het boek  verkrijgbaar bij alle (online) boekwinkels en via Prachtboeken.nl. Het boek verschijnt  in een paperbackuitgave (ISBN: 978-94-91886-04-1) van 10 euro en is geschikt  voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

Lena is in de war – www.prachtboeken.nl

Dit onderwerp raakt me! Ik vind het lastig om een recensie te schrijven over dit boekje om deze reden. Ik heb daarom het persbericht geplaatst! Wel is dit m.i. een aanwinst voor op bijvoorbeeld een school, omdat dit onderwerp helaas steeds vaker aan de orde is! Kinderen kunnen op deze manier zich inlezen over wat het allemaal inhoudt!

(Visited 64 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.