Lena was een vrolijk meisje, totdat de nieuwe vriend van haar  moeder bij hen kwam wonen. Niemand begrijpt wat er aan de hand is, maar sommige  mensen maken zich wel zorgen. Frits doet nare dingen bij Lena en daar snapt ze  niets van… Met het indrukwekkende boek ‘Lena is in de war’ maakt auteur  Margreet Krottje seksueel misbruik bespreekbaar voor  kinderen.

Heldere boodschap

Psycholoog  Krottje heeft zich gespecialiseerd in de gevolgen van seksueel misbruik en weet  dat deze zeer ingrijpend zijn. In haar praktijk ziet ze dat mensen dit vaak niet  goed begrijpen. Met haar trainingen, website en boeken hoopt Krottje cirkels te  doorbreken voor mensen die in deze afschuwelijke situatie terecht komen. Eerder  gaf Krottje volwassenen inzicht in de heftige consequenties van seksueel  misbruik in het boek ‘Een ademloos  leven’. Om ook kinderen die met misbruik te maken hebben (gehad) uitleg  te geven over dit belangrijke onderwerp, schreef Krottje een tweede boek met een  heldere boodschap voor kinderen: Dit mag niemand bij je doen! Zoek een veilige persoon aan wie je dit kunt vertellen. Jij hebt niets verkeerds gedaan. Daarnaast biedt het boek praktische tips voor ouders.

Droomvallei  Uitgeverij

Toen Droomvallei Uitgeverij het  prachtige manuscript van ‘Lena is in de war’ onder ogen kreeg, wist de  uitgeverij dat het verhaal gelezen moest worden. De bijzondere boeken van de  uitgeverij zijn veelal bedoeld om kinderen op een creatieve manier krachtiger te  maken en te ondersteunen bij heftige gebeurtenissen. Andere titels van de  uitgeverij voor kinderen zijn onder meer ‘De dolfijn met sproeten’  (een boek over pesten).

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.