Het boek is eigenlijk iets te hoog gegrepen voor onze oudste die AVI 4 leest, daarom hebben we het samen gelezen. En wat hebben we gelachen om die boze heks. Ik kan het boek dus ook als voorleesboek aanraden, je kan er met lange uithalen en heel veel nadruk leuke verhalen voorlezen.

Het is de zesde bundel van de boze heks verhalen, dus we hebben gelijk een vol verlanglijstje. Oeioeioei wat is die heks soms boos, ze rent en raasd door het bos en jaagt de andere dieren de stuipen op het lijf. Soms durven ze hun hol of huis niet uit te komen. Totdat de storm gaat liggen en Haas, Egel of Uil bij haar op visite gaan en ze een taart voor ze tovert. Of Haas een karretje voor de heks gaat maken en ze er zelf de wielen onder moet toveren van dennenappels. Toch moeten de dieren altijd op blijven letten, ook als ze ze een snoepje geeft, een wit bolletje dat naar anijs smaakt, want dan ben je ineens onzichtbaar.

Vooral het Hoofdstuk: 1 april spreekt hier erg tot de verbeelding. Verrassend genoeg was het niet de heks die de grapjes uithaalde, maar was ze juist het grootste slachtoffer van de grappen en grollen van …. Tja, dat gaan we natuurlijk niet verklappen.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.