Okay, laat ik eerlijk zijn, filosoferen is niet iets wat ik dagelijks doe. Althans, niet bewust, denk ik! Gelukkig is er nu een ontzettend handig en prettig geschreven boek uitgebracht door Uitgeverij Blop: Het Dikke Denkboek.

Voor mensen zoals ik, die weinig filosoferen een echte eye-opener. Ik heb ontzettend veel geleerd van dit boek en het heeft me absoluut aan het denken gezet. Dit boek blijft dan ook zeker hier in huis als naslagwerk…want het is gewoon erg interessant én ik kan echt niet alles in één keer onthouden!

Het Dikke Denkboek gaat over filosofie, maar is op een manier geschreven die voor kinderen (en trouwens ook voor volwassenen), niet afschrikt en vanaf de eerste pagina al boeit! Kinderen hebben vaak veel vragen en de meeste daarvan zijn filosofisch. Daarom is het ook zo leuk dat er nu voor deze doelgroep een boek geschreven is over filosofie.

Het is geen zware kost, maar wel bedoeld om je als lezer aan het denken te zetten, voornamelijk over jezelf. Je wordt uitgedaagd om over verschillende (levens)vragen na te denken en die dan te beantwoorden.

Reynier Molenaar laat je in Het Dikke Denkboek kennis maken met de 15 grootste filosofen die ooit geleefd hebben. Je leert hoe je moet filosoferen, argumenteren en redeneren. Je zult met jouw kennis vast en zeker indruk maken bij je vrienden/familie/klasgenoten en leraren.

Van filosofie wordt je behoorlijk wat wijzer. Het betwijfelen van uitspraken en meningen leert dat de waarheid niet zo simpel in elkaar zit. Maar ja, wat is waarheid dan precies? En in hoeverre is jouw waarheid anders dan de mijne?

Geniet tussen het lezen door van de puzzels en weetjes! En o ja…hoe gaaf is ‘t als je  een mooie uitspraak op tafel kan gooien zoals: “Ik kan niemand iets leren: ik kan iemand alleen laten nadenken” (Socrates) of….”Wetenschap is wat je weet, filosofie is wat je niet weet” (Bertrand Russell).

Laat je meeslepen in de wereld van filosofie door het lezen van Het Dikke Denkboek! Want…wat is kennis eigenlijk? Wat is rechtvaardig? Hoe weet je precies wat goed is? Kun je wel iets zeker weten? Deze en een hoop andere vragen vind je terug in Het Dikke Denkboek. Je zult zelf op zoek moeten gaan naar antwoorden, maar je wordt door het boek zeker op weg geholpen!

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.