9789021560564_VRKMijn kinderen vinden rekenen helemaal geweldig, ook de cijfers liegen er niet om. Tienen, negens, en achten hoor ik met regelmaat voorbij komen. Na de vraag van Kosmos uitgeverij of ik het boek Kleur (wis) kunde uit wilde testen was ik dan ook gelijk positief. En niet veel later viel het boek door de brievenbus. Het boek is nog veel leuker dan ik me zelf had voorgesteld. De kaft bestaat uit een uitklapboek waar allemaal ruitjes te vinden zijn. Deze kun je gebruiken bij de tekeningen. Ook vind je achteraan nog meer pagina’s met met diverse prints die hiervoor geschikt zijn. 

Keuzes…
Het is eigenlijk heel erg moeilijk om het allerleukste uit het boek te benoemen, over

het gehele boek ben ik namelijk zeer enthousiast (en met mij 2 kinderen, de andere 2 zijn nog iets te jong ervoor). Wat me opvalt is dat de uitleg bijzonder goed is. Want zo goed als mijn oudste kan rekenen zo veel moeite heeft hij met begrijpend lezen. De teksten zijn echter zo duidelijk dat zelfs kinderen die moeite hebben met begrijpend lezen, weten wat ze moeten doen. Hierdoor kan mijn zoon ook zelf met het boek aan de slag. Omdat zowel mijn zoon als mijn dochter graag in het boek aan de slag willen gaan spreken we af dat we niet in het boek gaan kleuren maar dat ik de pagina’s kopieer en ze eventueel zelf op een los vel aan de slag gaan. Niet veel later zie ik twee kinderen zeer ijverig aan het kleuren en rekenen. Maar vooral hebben ze er heel erg veel plezier in. Het boek is niet alleen leuk om mee aan de slag te gaan ook is het zeer leerzaam. Zo wordt het Euler-patroon benoemd, leren ze handige methodes om toe te passen en zijn ze met vormen van kunst bezig. Kortom de kinderen hebben het er maar druk mee.
Het boek bestaat uit meerdere pagina’s en vele verschillende, zachte kleurtjes. Zo leeft het boek ook echt en is het geen saai boek te noemen. Mijn zoontje is zo enthousiast dat hij vraagt of het boek mee naar school mag zodat hij het Euler-patroon op het bord kan tekenen. Op die vraag hoef ik niet lang na te denken, tuurlijk mag dat. WP_20151208_001En zo gaat hij die middag met het boek en vol goede zin naar school. De juf maakt een foto en via de mail krijg ik de foto toegestuurd. De juf en mijn zoon hebben het geheel samen uitgewerkt op het bord en daarna zijn de kinderen het na gaan trekken op een eigen blaadje en konden ze los gaan
over de vorm om de oplossing te bedenken. Toegegeven dat wat hij getekend heeft (samen met de juf) niet de moeilijkste vorm was om op te lossen. Zo zie je maar dat er ook in het huidige onderwijssysteem ruimte is om dergelijke (leuke) lessen in een korte tijd met de kinderen te ondernemen.

Kleu(wiskunde

Kunst en wiskunde gaan hand in hand alleen wist je dat nog niet!
ontdek een wereld van patronen, symmetrie en verrassende vormen in uitdagende tekeningen.
Met oneindige virkels, onmogelijke driehoeken en bijzondere kleurenkronkels laat dit boek je zien hoe kunstzinnig wiskunde kan zijn.
Eindelijk een uitdagend teken – kleur – en doeboek!SAMSUNG CAMERA PICTURES

Anna Weltman2015
Kosmos Uitgevers
Nederlands
ISBN: 9789021560564[bol_product_links block_id=”bol_5669464ac2d62_selected-products” products=”9200000046155207″ name=”kleurwiskunde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.