rumme-rups-een-kleurrijk-en-vrolijk-prentenboek-voor-kleutersOmgaan met veranderingen is voor veel jonge kinderen een lastig iets. Ze vinden het vaak eng om iets nieuws te gaan doen, zijn bang voor het onbekende, maar ook zeker om te falen. Groot worden is dan ook niet iets dat bij veel kinderen bovenaan hun to-do lijstje staan. Liever blijven ze “klein” zonder al te veel te moeten. Om deze kinderen te helpen schreef Mirjam Hildebrand het boek ‘Rumme Rups’, uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij.

Kleurrijk, herkenbaar en levendig prentenboek
Het boek gaat over Rumme, een rupsje dat het eng vindt om uit te groeien tot een vlinder. Om deze angst te overwinnen, krijgt hij van een hele hoop insectenvriendjes tips, maar ook voorbeelden, over hoe mooi het wel niet is in de lucht. Door deze positieve boost, durft hij de verandering aan. Als Rumme eenmaal een vlinder is, merkt hij wel dat je alleen kunt leren door te vallen en weer op te staan. Gelukkig voelt hij zich uiteindelijke zekerder en maakt hij veel plezier samen met zijn insectenvriendjes.
rumme-rups-vrolijk-en-kleurrijk-prentenboek-1
Rumme Rups‘ sluit naadloos aan bij de belevingswereld van kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Door de rijmende zinnen in het boek, blijft het verhaal op gang en zullen de kinderen het snel kunnen onthouden. De dieren zijn herkenbaar en zullen dan ook makkelijk door de kinderen te benoemen zijn.

Aan het einde van het boek is informatie voor ouders/verzorgers en leerkrachten opgenomen. Er staan voorbeeldvragen in om aan kinderen te stellen. Deze vragen zijn ook geschikt voor in een groepsgesprek. Tevens worden er tips gegeven hoe om te gaan met een kind dat angstig is voor verandering en/of faalangst heeft. Als laatste vind je er ook nog een aantal affirmaties: positieve zinnen die je helpen veranderingen te accepteren.
rumme-rups-vrolijk-en-kleurrijk-prentenboekOver de auteur
Mirjam Hildebrand is werkzaam als kinderpsychologe. Omdat zij het belangrijk vindt dat dit thema juist bij deze jonge doelgroep wordt behandeld, heeft zij dit boek geschreven. ‘Toen ik ouders over mijn plannen voor dit boek vertelde, gaven ze aan daar enorm blij mee te zijn. Zo’n boek hadden ze nog niet kunnen vinden.’

Je kunt het boek ‘Rumme Rups’ bestellen op de website van Prachtboeken.nl voor € 14,50.

WINNEN!
Wij mogen 1 exemplaar van ‘Rumme Rups’ weggeven!
Kijk snel op onze Facebook Pagina!

Auteur Mirjam Hildebrand
Taal Nederlands
Druk 1
ISBN10 9491886061
ISBN13 9789491886065

 

 

(Visited 58 times, 1 visits today)

One thought on “Leestip: Rumme Rups (3+) [+WINNEN]

  1. Dit zou een geweldig boekje zijn voor mijn dochtertje.Die leuke figuurtjes zullen haar zeker aanspreken. En ik denk ook dat mijn zoontje dit erg leuk zal vinden! Hij is gek van beestjes! En zelf vind ik het geweldig dat er van dit soort boeken zijn die ook nog eens educatief en helpend zijn voor kinderen, zodat ze zich kunnen identificeren met een karakter en weten dat alles uiteindelijk goed komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.