High Teeth? Ik hoor je denken, wat is dat?! Nou, dat is dus weer een fantastisch idee van Judith. Een feestje, omdat je kind begonnen is met het wisselen van zijn/haar tanden! Want dat is hoe dan ook een gebeurtenis die ze voor altijd bij zal blijven.

Judith vond het een feestje waard, toen bij haar dochter de eerste tand eruit viel. Nou ja, viel…ze heeft eventjes geholpen, wat haar in eerste instantie niet in dank afgenomen werd. Gelukkig veranderde de blik van haar kleine meisje in een nanoseconde van boos naar blij.  Ze holde naar de spiegel op haar kamer om te kijken. Judith hoorde haar zeggen: “Eindelijk, eindelijk heb ik er ook een tand uit!” De meeste kinderen in haar klassen waren al een hele tijd terug begonnen met wisselen, dus de kleine meid keek er echt naar uit dat ook zij aan de beurt zou komen. Judith vertelde dat ze een feestje mocht geven….

Ja leuk een feestje, maar daar moet je toch eigenlijk wel een leuke naam voor verzinnen. Judith haar man kwam met de naam “High Teeth”, je weet wel, net zoiets als High Tea, maar dan dus net even anders!

Judith wilde naast het eten van zoetigheid, de kinderen ook bezig houden en iets leren. Het feestje moest echt in het teken staan van tanden en kiezen. Zelf is Judith al meer dan 15 jaar leerkracht en heeft ze dus ruime ervaring in het ontwikkelen van educatief materiaal. Op internet vond ze informatie over het wisselen van tanden. Ook vond ze leuke pakketjes met tandenborstels, poetstabletjes, poetskaarten, enz om mee naar huis te geven na afloop van het feestje. Via de website van schooltv vond ze ook nog een aflevering van Koekeloere over het gebit om aan de kinderen te laten zien,  op andere plekken werkbladen over tanden en kiezen en een mooi voorleesboek.

Ze stuurden de kinderen leuke uitnodigingen, versierden het huis en maakten cupcakes. Het feestje was een groot succes. De kinderen genoten, Judith haar dochter was heel blij en na afloop kreeg Judith zelfs smsjes van ouders die merkten dat hun kinderen een hoop hadden opgestoken.

Op de website van “High Teeth” vind je een compleet draaiboek voor een “High Teeth”, achtergrondinformatie, filmpjes, werkbladen en kleurplaten. Je kunt alles bestellen wat je voor het feestje nodig hebt. Zo kun je met weinig tijd een super leuk en leerzaam feestje in elkaar draaien en je kind een prachtige herinnering meegeven.

Voor leerkrachten zullen zij de komende tijd nog meer educatief materiaal gaan ontwikkelen, zodat er ook op school ingespeeld kan worden op het wisselen van de tanden en het bevorderen van gezond poetsgedrag. Op dit moment is de tandenpostkaart al verkrijgbaar. Een leuke manier om een uitgevallen tand naar huis mee te geven.

Meer informatie vind je hier.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.