img-20160105-wa0000.jpgDie Lieke, die maakt nog eens iets mee. Eerst in de hoofdrol dan redt ze de dieren en nu is ze verliefd! Wat nu zo leuk is dat Lieke, Lieke blijft en in alle leesboekjes niet alleen de personages terugkeren, maar ook verwezen wordt naar gebeurtenissen uit de voorgaande delen. Ook meester Gerrit is nog steeds verliefd. Op deze manier leren de lezertjes Lieke steeds beter kennen en kunnen de fans elkaar ook nog eens treffen op http://wijzijnvriendinnen.nl/

Lieke en Sam zijn al heel lang beste vrienden. Lieke’s moeder werkt nog steeds in de bloemenwinkel van de moeder van Sam. Toch is er iets veranderd. Lieke voelt kriebels en wil steeds vaker bij Sam zijn. Dat haar vriendin Eva daar wat moeite mee heeft is bijna onoverkomelijk. Helemaal wanneer de liefde van Lieke voor Sam wederzijds blijkt te zijn. Gelukkig komt alles goed en werken ze met zijn drieën aan een geslaagde inzamelingsactie voor de door brand geteisterde kinderopvang De Regenboog.

Uitgeverij Ploegsma heeft na twee bejubelde recensies over Lieke van mijn hand wel in de gaten dat ze aan het goede adres zijn en sturen de nieuwste Lieke ongevraagd op. Tussen het lezen van de boekjes door volg ik Jette Schröder op de voet. Ik ontvang maandelijks de nieuwsbrief van wijzijnvriendinnen.nl en neem vervolgens een kijkje op de site. Ik heb allang gezien dat ze naast Lieke nog een andere boekenserie voor 12+ lezers schrijft. Lovestory 1 & 2 zijn inmiddels verschenen!

verliefd‘Lieke is verliefd’ van Jette Schröder met illustraties van ivan & ilia, Uitgeverij Ploegsma 2015 is o.a. hier te koop, lees daar ook een fragment.

Boek 2/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.