tover1Gediplomeerd kinderaromatherapeut Marcia Korenhof deelt 50 recepten en mamatips voor meer gezondheid en geluk voor mama en kind. Het boek bevat tovermiddeltjes voor 50 kwalen waaronder buikpijn, hoofdpijn, griep, slaapproblemen, hyperactiviteit, verkoudheid, eczeem en andere huidproblemen.

Buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, eczeem en griep zijn kinderkwaaltjes waar we als mama allemaal wel eens mee te maken krijgen. Mama’s Toverboek bevat 50 aromatherapierecepten om kinderkwaaltjes te verlichten en wordt geleverd in een hippe tas, samen met 10 flesjes magische olie waarmee je alle recepten kunt maken. Mama’s Toverboek is niet los te koop, omdat ik de werking van mijn recepten alleen kan garanderen met goede essentiële olie. En helaas wordt er met etherische of essentiële olie veel gerommeld. Zo is de lavendelolie van een grote drogisterij gemengd met pepermunt. Dat zou betekenen dat als je deze lavendelolie zou gebruiken in mijn recepten voor kinderen om wondjes te genezen, dit bijvoorbeeld erg zou prikken. Daarnaast werkt pepermunt verkwikkend en geeft een kind energie dus werkt deze lavendelolie niet ontspannend of slaapbevorderend. Last but nog least, pepermunt is niet geschikt voor kinderen, een zachtere muntsoort zoals kruizemunt wel.

tover2Marcia draagt haar boek op aan haar 3 kanjers van zonen; Boris, Luc en Quin.
“De band tussen moeder en kind is een van de meest unieke relaties. Deze verbondenheid heeft een enorme invloed op het leven van jou en je kind. Vertrouwen en onvoorwaardelijke liefde liggen aan de basis van deze relatie. Vanuit je moederhart wil je het beste voor je kind en de liefde voor je kind is grenzeloos”.

“Je zult slapen als een roos, als je de geur van lavendel om je heen hebt hangen”

Marcia laat in dit boek doorschemeren dat je met aromatherapie op een natuurlijke wijze kunt bijdragen aan de gezondheid en dus het geluk van je kind. Tien jaar geleden werd ze in Canada verliefd op aromatherapie. Ze vond er winkels vol heerlijke geuren en zachte verzorgingsproducten. Omdat aromatherapie in Nederland nog “in de kinderschoenen staat” schreef ze dit boek. Ze deelt haar geheime recepten, haar passie en geeft workshops over kinderaromatherapie.

“Wist je dat als je een teentje knoflook onder je voetzool wrijft, je het later ruikt in je adem?”

Ik ben dol op lekkere geuren. Eigenlijk staat er bij ons in huis altijd een geurkaarsje aan in de avond en douchen doen we ook altijd met heerlijk geurende douchegel. Met olie deed ik tot nu toe altijd erg weinig. Ik moet wel bekennen dat door dit boek, mijn interesse wel gewekt is, om mee te gaan doen met aromatherapie. Altijd maar medicijnen geven aan kinderen, dat kan gewoon niet goed zijn. Daarom vind ik het erg interessant om in het vervolg eerst een te kijken hoe mijn zoon reageert op de werking van aromatherapie. Alle recepten in “Mama’s Toverboek” zijn gebaseerd op kinderen van 4 tot 12 jaar, dus hij zit precies in die doelgroep. Overigens staat er ook nog in het boek welke dosering je moet gebruiken voor andere leeftijden.

“Is je kindje misselijk of heeft hij/zij last van reisziekte? Geef een kopje verse muntthee (met kleine slokjes laten opdrinken.”

tover3Ik vind “Mama’s Toverboek” een musthave! Het is goed om eens iets nieuws te proberen…en door de duidelijke tips/omschrijvingen van Marcia komt het helemaal goed. Trouwens..je kunt het boek samen met de speciale Tovertas bestellen.

Mama’s Tovertas is een hippe viltentas in stoer grijs (32 cm x 32 cm) met leren handvatten en een zacht roze voering/bies, incl. een vakje voor je telefoon. De tas bevat de volgende producten:

 • Mama’s Toverboek (50 recepten voor kinderkwaaltjes, 140 pagina’s)
 • 5 ml essentiële olie Cipres
 • 5 ml essentiële olie Citroen
 • 5 ml essentiële olie Eucalyptus
 • 5 ml essentiële olie Kruizemunt
 • 5 ml essentiële olie Lavendel
 • 5 ml essentiële olie Mandarijn
 • 5 ml essentiële olie Niaouli
 • 5 ml essentiële olie Tea Tree
 • 100 ml neutrale amandelolie
 • 100 ml neutrale badolie

De waarde van Mama’s Toverboek en de magische olietjes is € 97,-. De tas krijg je KADO. Voor meer informatie over Mama’s Toverboek- en Tas: www.marciakorenhof.com  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.