meesterNa de bestseller ‘Meester Mark draait door‘ uit 2014 ontving Mark van der Werf zoveel reacties uit de onderwijswereld dat een vervolg niet lang op zich hoefde te laten wachten. Dit keer maakte de auteur een rondje langs leerkrachten die wel raad weten met de druk, de vergaderingen en de veelvoudige rapportages. Daar kunnen we allemaal iets van opsteken.

Ook dit boek van Mark van der Werf lees ik in een schoolvakantie, dit keer de zomervakantie. Na het lezen van het eerste boek ben ik actiever betrokken bij de basisschool van onze dochters en ben ik meer geĂŻnteresseerd in de persoon achter de juf. Het is toch wel erg knap dat ze een klas van ruim 25 kleuters of schoolkinderen stil krijgen, terwijl hier thuis de kinderen nog steeds door elkaar heen praten.

Het is genieten, het lezen van de verhalen en belevenissen van de ‘oude rotten’ uit het vak. Groot is de verbazing te lezen over onbeschofte ouders, onhandelbare kinderen en dalende budgetten. Ik wist niet dat de werkdag van een leraar na de bel nog voortduurt, soms tot in de avonduren. Dat ze de eerste en laatste week van de schoolvakantie alweer op school te vinden zijn voor het opruimen en inrichten van het lokaal. Wat fijn dat er nog mensen zijn die met naam & toenaam (ook mijn woonplaats)genoemd worden en een kijkje in de keuken geven. Wat kunnen we hier met zijn allen veel van leren. Voor iedereen die met kinderen werkt!

‘Meester Mark vraagt door’ van Mark van der Werf, Uitgeverij Scriptum 2015 is o.a. hier te koop. Lees daar ook het eerste hoofdstuk!

Boek 86/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.