zwijsenWe besteden bij KiDDoWz veel aandacht aan kinderboeken en helemaal wanneer kinderen moeite hebben met lezen. Nu heeft Zwijsen 24 nieuwe titels in de boekenserie Zoeklicht Zwijsen uitgebracht. Deze boeken kenmerken zich door het gebruik van een speciaal lettertype, eenvoudiger taalgebruik, de pagina’s zijn overzichtelijker ingedeeld en in de uitvouwpagina’s worden kernwoorden uitgelicht.

Ter kennismaking ontvang ik twee bovenbouwtitels:

­ boel‘Dit is foute boel!’ van J. Hofmans met illustraties van Mark Janssen, 10­-12 jaar, navigator E3. En dat laatste is goed te merken met korte zinnen bijna in een kolom gedrukt. Het is de kunst de beleving van deze oudere schoolkinderen te benaderen, maar dan op het leesniveau van een jonger kind. Het verhaal is behoorlijk spannend en gaat over Tom die getuige is van een winkeloverval. Het verhaal wordt met mooie grafische prenten weergegeven. De makers van het boek worden achterin even voorgesteld en er zijn tips opgenomen voor docenten hoe dit boek op te nemen in het lesmateriaal.

­ hand‘Het raadsel van de Dode Hand’ van E. van Lieshout met illustraties van Peter FitzVerploegh, 11­-12 jaar, navigator M6. Een detective voor de bovenbouw leerling. Pippa vind in de net door haar vader overgenomen antiekzaak een Dode Hand, die opent alle deur volgens de overlevering. Er zijn meer mensen in geïnteresseerd, maar hebben ze allemaal goede bedoelingen en kloppen de verhalen wel? Paginagrote animaties onderbreken de tekst. Tussen de regels is meer ruimte en eigenlijk leest dat erg prettig.
Deze en meer nieuwe titels zijn te verkrijgen in de Zwijsen webshop voor thuis voor 11,99 of 12,99 euro per titel. Via de bovenstaande link is ook een bladerversie van ‘Speeltuin van de aapjes’ (middenbouw) door te bladeren.

Boek 22 & 23/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.