wie1De serie “Wie? Wat? Waarom?” leert kinderen op een leuke manier hoe de wereld in elkaar steekt. Door de korte teksten, mooie (herkenbare) illustraties en de flapjes waarachter je nog meer informatie kunt vinden, zijn deze boekjes ideaal om uit te leren. Ook is het formaat van de boekjes helemaal goed…ze passen namelijk makkelijk in bijvoorbeeld de schooltas van jouw kind(eren).

Het eerste dat mij opvalt aan de boekjes, is dat ze van zeer stevig materiaal gemaakt zijn. Ook de kaften spreken mij aan, omdat je meteen duidelijk kunt zien waar het boekje over gaat. Mijn kleine jongen is pas net een paar maanden geleden begonnen in groep 3, dus het gaat steeds beter met lezen en schrijven. Iedere dag mag hij een stukje aan mij, of mijn vriend voorlezen. Hij boekt zeker weten vooruitgang en dat is erg leuk om te zien!

wie2De onderwerpen “Ziek en Gezond“, “De Graafmachine” en “De Vuilniswagen” spreken mijn kleine jongen erg aan, evenals het boekje met de titel “Het Schip“.

Hij is in het verleden regelmatig bij de dokter geweest en vraagt soms dingen zoals “waarom ben ik soms ziek?” en “hoe gaat het dan als je moet bloedprikken?”. Op deze en meer vragen krijg je antwoord als je leest in deze leuke boekjes.

De boekjes van “Wie? Wat? Waarom?” uitgegeven door Uitgeverij Holland en geschreven + geïllustreerd door Andrea Erne / Peter Nieländer / Doris Rubel zijn o.a. hier te koop!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.