opsekop1Uitgeverij Droomvallei stuurt dit leesboek samen met een poster en ansichtkaart op. Het boek bevat naast het leesverhaal vijf tips van de auteur Mirjam Hildebrand (kinderpsychologe) voor kinderen en volwassenen om flexibeler en creatiever te kunnen denken. Waarom? Omdat je wereld dan een stuk fantasierijker wordt. En je samen met je (klein)kind deze wereld kunt leren betreden.

opsekop2Siem hangt graag ondersteboven op de bank. De omgeving ziet er anders uit maar klinkt hetzelfde. Alles wat normaal was is nu een beetje vreemd. Een opsekopse wereld. Samen met opa draait Siem de wereld om. Wat lekker was is nu vies, hij is groot en opa klein. Oma vindt het maar een beetje raar dat Opa en Siem een zonnebril dragen tijdens een regenbui, maar dat is niet mal ‘Ik ben opsekops’ zegt Opa. En Siem, die trekt zijn regenlaarzen aan zijn handen en als de zon weer schijnt snel naar binnen voor een koud kopje thee!

Een aandoenlijk, maar tegelijkertijd ook grappig groot boek (A4) en dat bedoel ik opsekop3zoals ik het zeg en niet andersom.

‘Opsekopse wereld’ van Mirjam Hildebrand met illustraties van Jolanda van der Burgt, Droomvallei Uitgeverij 2015, is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.