Kijken, voelen en luisteren…ook voor de allerkleinsten is het ontzettend leuk om samen met papa/mama, opa/oma of een andere volwassene (of een grote broer/zus) door boeken te bladeren, plaatjes te kijken of te worden voorgelezen. Ik deel (in willekeurige volgorde) de leukste boeken voor kinderen van 0 tot 3 jaar met jullie.

Peppa Pig – Mijn groot zoekboek – Neville Astley

Ga mee op pad met Peppa en haar familie. Zoek in de winkelstraat naar een groene appel, kijk goed hoeveel vogels je ziet in de tuin van Opa Big, bekijk de plaat van de kermis en vind de rode ballon. Een super groot zoekboek voor urenlang plezier met Peppa en haar vriendjes!

Meer informatie vind je hier.

Luikjesbijbel – Michael Berghof

De Luikjesbijbel laat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de Bijbel. Dertien van de meest geliefde verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden naverteld, waaronder het kerst- en het paasverhaal. Dankzij de vrolijke illustraties en de speelse luikjes zullen peuters deze kinderbijbel keer op keer willen lezen.

Meer informatie vind je hier.

BING! – Bings verhaaltjes voor het slapengaan

Bing is een schattig konijntje dat samen met zijn vriendjes de alledaagse avonturen van een peuter beleeft. In deze vrolijke reeks gaat het om de grote verhalen achter de kleine momentjes. Verhaaltjes voor het slapengaan… zijn een Bing-ding!
Beleef samen met Bing een drietal allerliefste avonturen.

Meer informatie vind je hier.

Baby Ziet… – Milo ziet de wereld in zwart wit – Rowena Blyth

Milo de kat ziet de wereld in zwart-wit. Ook een pasgeboren baby ziet de wereld in zwart-wit. Daarom houden baby’s van contrasterende zwart-witpatronen. Hoe sterker het contrast, hoe beter ze het zien. De zwart-witte illustraties in dit boekje zijn ideaal voor pasgeboren baby’s. Door naar de beelden te kijken, worden de hersenen en de visuele ontwikkeling gestimuleerd. Ga mee op stap in de zwart-witte wereld van Milo en geef je baby de beste start. Want lezen begint op schoot, niet op school.

Meer informatie vind je hier.

Het mooiste voorleesboek van Muis – Lucy Cousins

Muis en haar vriendjes beleven de leukste avonturen. Ze gaan met de bus, houden een verkleedpartijtje, spelen in het zwembad en nog veel meer. Eindeloos voorleesplezier met deze dikke omnibus vol vrolijke Muis-verhalen. Nu met bewegend lenticulair op de omslag van het boek!

Meer informatie vind je hier.

Elke dag Dikkie Dik – Jet Boeke

Beleef de avonturen van de ondeugende kat Dikkie Dik met een verhaaltje voor elke dag uit de nieuwste voorleesbundel. Al veertig jaar lang worden er verhaaltjes over Dikkie Dik bedacht/geschreven. Dat zijn zo veel verhalen en zo veel leuke beelden dat je een jaar lang elke dag Dikkie Dik kunt voorlezen! In deze luxe feesteditie zijn 365 verhaaltjes verzameld. Een superbundel boordevol huis-, tuin- en keukenavonturen van de ondeugende kat.

Meer informatie vind je hier.

nijntje zoekt de dieren – Dick Bruna

nijntje kent al heel veel dieren: dieren van de boerderij, uit de dierentuin, dieren die in het water leven en die rondom huis te vinden zijn.Met de schuifjes in het boek kun je memory spelen. Zoek twee dezelfde plaatjes en leer zo alle dieren kennen. Degene die de meeste paren heeft gevonden is de winnaar.

Meer informatie vind je hier.

zing mee met nijntje – Dick Bruna

Weinig dingen zijn fijner dan lekker in bad of onder de douche te zingen. In het badboekje “zing mee met nijntje’ staan verschillende bekende kinderliedjes. Leuk voor kleine kinderen om mee te kijken als papa of mama uit volle borst over een grote paddenstoel zingt, of om zelf in te bladeren en mee te rammelen. Ideaal voor in de badkamer, maar ook gewoon op de bank of in de box. Het boekje met rammelaar is getest en veilig bevonden voor kinderen van alle leeftijden.

Meer informatie vind je hier.

Een feestje met Rupsje Nooitgenoeg – Eric Carle

Dit glinsterboek met vrolijke uitklappagina is gemaakt ter ere van de vijftigste verjaardag van Rupsje Nooitgenoeg, gecreëerd door Eric Carle. Het feestelijke boek zit vol glitters, ballonnen en taart. De fraaie uitvoering met folie glanst je al van ver tegemoet.

Meer informatie vind je hier.

Gonnie springt hoog – Olivier Dunrea

Gonnie het gansje met haar rode lievelingslaarsjes is terug met haar vriendjes Gijsje en Ollie. Samen laten ze zien hoe hoog ze kunnen springen en hoe diep ze kunnen duiken. Zo laten ze tegenstelling als alleen-samen en ver-dichtbij zien. De grote, uitklapbare flappen in het boek helpen lezertjes om de tegenstellingen te ontdekken. De kunsten van Gonnie, Gijsje en Ollie worden hierdoor nog indrukwekkender!

Meer informatie vind je hier.

Komt goed, Kleine Krab – Chris Haughton

Kleine Krab en Grote Krab gaan schaartje-baden in de zee. Maar zodra Kleine Krab de woeste zee en de hoge golven ziet, krabbelt hij terug. Gelukkig verzamelt hij toch de moed om zich met de stroming mee te laten voeren – en dan gaat er een prachtige onderwaterwereld voor hem open.

Meer informatie vind je hier.

Van 1 tot 10 – Mies van Hout

In dit gloednieuwe kartonboekje van Mies van Hout leren de allerkleinsten van 1 tot 10 te tellen. Door de populaire combinatie van dieren en cijfers was leren tellen nog nooit zo leuk! Van een octopus met 8 armen tot de 10 snorharen van de kat: elke kleurrijke spread straalt de peuters tegemoet.

Meer informatie vind je hier.

Bobbi krijgt een huisdier – Monica Maas

Bobbi zou zo graag een huisdier willen! Hij heeft geluk, want zijn vader neemt hem mee naar het asiel. Welk dier zal hij kiezen? Bobbi krijgt een huisdier is een vrolijk herkenbaar boek voor peuters en kleuters. Want welk kind zou nou geen huisdier willen?

Meer informatie vind je hier.

Wie zegt wat? – Elsa Mroziewicz

In dit kartonboek zitten elf dieren verstopt, die elk een ander geluid maken. Weet jij welk dier er bij elk geluid hoort? Open de bijzondere flapjes en zie wie er tevoorschijn komt!

Meer informatie vind je hier.

Hoe groot is de baby – Smriti Prasadam-Halls

Gefeliciteerd! Jij krijgt een broertje of zusje. Met een baby op komst hebben kinderen die een broertje of zusje krijgen een heleboel gevoelens en vragen. Deze leuke gids bespreekt elke maand van de zwangerschap en helpt kleine kinderen zich betrokken en blij te voelen.

Meer informatie vind je hier.

Wij gaan op berenjacht – Michael Rosen

Samen met hun vader gaan vier kinderen op berenjacht. Ze zijn nergens bang voor. Ze gaan dwars door sneeuwstormen, kolkende rivieren en donkere wouden heen. Maar dan komen ze een echte beer tegen…

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.