Al drie generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna. Wat maakt zijn illustraties en verhalen zo krachtig en geliefd? Met uniek materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief, werpt het boek Dick Bruna nieuw licht op het leven en werk van een van Nederlands’ bekendste illustratoren.

een internationaal perspectief

In Dick Bruna komen alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk aan bod. Vanuit een internationaal perspectief wordt er gekeken naar zijn ontwikkeling als kunstenaar en illustrator. De auteurs nemen de lezer mee op zijn ontdekkingsreis. Hoe was het voor Dick Bruna om op te groeien ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en hoe kwam hij al als puber in aanraking met de kunstwereld? Door welke kunstenaars werd Dick Bruna beïnvloed en waardoor liet hij zich inspireren? Verschillende kanten van zijn werk komen aan bod: de boekomslagen van de Zwarte Beertjes-pocketserie, die hij maakte voor de uitgeverij van zijn vader, zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en affiches en de prentenboeken met onder andere zijn geliefde creatie nijntje.

Deze biografie staat boordevol foto’s, vroege tekeningen, schetsen, illustraties, boekomslagen en kunstwerken, inclusief niet eerder vertoond materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief.

over de serie The Illustrators

Dick Bruna is onderdeel van de serie The Illustrators van de Engelse uitgeverij Thames & Hudson. In elk deel van deze serie wordt het leven en werk van een belangrijke illustrator uitgelicht. Niet alleen om hun werk te vieren, maar ook om nieuwe generaties te inspireren. De serie werd geïnitieerd door illustrator Quentin Blake, die nog steeds als consultant bij The Illustrators betrokken is. Quentin Blake staat vooral bekend om zijn illustraties in de kinderboeken van Roald Dahl. Blake werd in 2013 geridderd voor zijn verdiensten op het gebied van illustratie en in 2014 werd hij opgenomen in het Légion d’honneur.

over de auteurs

Bruce Ingman is een bekroond schrijver en illustrator. Samen met Allan Ahlberg heeft hij diverse boeken geschreven, zoals The Runaway DinnerThe Pencil en My Worst Book Ever. Hij is hoofd van de masteropleiding Children’s Book Illustration aan Goldsmiths, University of London en ambassadeur voor House of Illustration in Londen. Ramona Reihill heeft jarenlang gewerkt als kinderboekenredacteur, onder andere bij de Engelse uitgever van de nijntje-boeken. Meer recentelijk zet ze zich in als bemiddelaar en schrijfcoach voor Fighting Words, een liefdadigheidsinstelling die gratis creative writing-cursussen aanbiedt aan kinderen en volwassenen.

Meer informatie vind je hier.

44 gedachten over “Ontdek alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk in dit mooie boek

 1. Wat een super leuke vrolijke actie is dit, het favoriete Dick Bruna boek is Nijntje in de speeltuin. Ik doe super graag mee om kans te maken op dit mooie boek voor mijn kleinzoontje, die hoe klein hij nog is al een echte voorkeur heeft voor de boeken van Nijntje!!

 2. Nijntje van Dick Bruna, wie is er niet groot mee geworden, Mijn kleine nichtje Amaly haar favoriete Nijntje boekje is: Nijntje’s eerste woordjes. Ik doe graag mee voor dit boek, lijkt mij interessant om te lezen.

 3. Nijntje in de dierentuin spreekt mij het meeste aan. Kinderen kunnen zich hier goed in herkennen en gaan graag mee op avontuur! Daarnaast is het boek, net als alle andere boekjes van Nijntje, makkelijk begrijpbaar en positief geschreven.

 4. Wat een leuke en lieve actie! Mijn kleinzoon wordt bijna 1 jaar en ik heb hem 5 maanden geleden voor het laatste gezien en toen hebben we samen ‘Nijntje in de dierentuin ‘ bekeken maar nu is het al zo lang geleden en ik mag er (ik ben 79)voorlopig nog steeds niet heen. Wat zou ik hem graag dit boekje voorlezen via de beeldtelefoon en hem het daarna opsturen! Toch een lief en mooi en bijzonder cadeautje! Dank u

 5. het hele repertoire van Nijntje is geweldig en zo toegankelijk, ik ben erg benieuwd naar het verhaal van de schrijver

 6. Wij hebben veel gehad aan ‘Lieve oma pluis’. Hoewel er natuurlijk vrolijkere verhaaltjes zijn dan deze, bestempel ik deze toch als favoriet. Nijntje in de dierentuin wordt er ook vaak bijgepakt!

 7. Mijn nichtje van 2 is helemaal gek op Nijntje! Ze heeft diverse boeken en kijkt ook graag naar Nijntje op tv. Ze noemt het “nijnt”! Nijntje in de dierentuin heb ikzelf Broedergemeente en lees ik haar nu regelmatig voor!

 8. Het boekje : nijntje uit logeren, is hier een tijdje favoriet geweest, omdat ze voor de eerste keer bij ons kwamen logeren. Dat boekje is mee naar huis gegaan.
  Heel graag doe ik mee voor het boek over het leven en werken van Dick Bruna.
  Ik volg op bloglovin.

 9. Nijntje gaat kamperen is favoriet want de kleintjes gaan ook kamperen en als ze moeite hebben met eten dan komt Nijntje gaat eten op tafel. Superleuk. Wat een simpele verhaaltjes en tekeningen die kinderen op de hele wereld aanspreken. Superknap.

 10. Nijntje in de Dierentuin. Die heb ik veel met mijn ouders gelezen en ik kon al vroeg lezen, dus toen las ik hem zelf ook!

 11. Hangoor is mijn favoriet
  omdat ik erg van het verhaal over dit ‘andere’ Nijntje geniet.
  Met dit boek over Dick Bruna word ik als Nijntje-fan echt in het zonnetje gezet
  en beleef ik veel leespret!

 12. Ik doe ook graag mee! Nijntje in de tent is nu favoriet bij mijn dochtertje. Zeker nu we onlangs een tentje in de tuin hadden, veel herkenning. Eigenlijk vinden we alle Nijntje boeken leuk.

 13. Ik doe heel graag mee, erg leuk, de favoriet van de kinderen, Nijntje aan Zee 🤗🤗 Groetjes Anneliese

 14. Leuke actie, ik doe graag mee voor ons zoontje van 2 jaar. Hij is dol op Nijntje en zingt spontaan het liedje mee als Nijntje op tv is 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.