Op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, verschijnt John Lennons lied Imagine als prentenboek in 20 landen. De songtekst van John Lennons onsterfelijke lied Imagine staat centraal in het boek. Uitgegeven in samenwerking met Amnesty International, inspireert dit betoverende boek een nieuwe generatie om een wereld in vrede voor te stellen.  

John Lennons songtekst, in het Engels, is in een eenvoudige krachtige stijl geïllustreerd door de bekende Franse tekenaar Jean Jullien. Het prentenboek vertelt het verhaal van een duif die over de wereld vliegt om een boodschap van vrede, liefde en vriendschap te verspreiden naar alle vogels, ongeacht de kleur van hun veren. In het boek staat in kleinere letters de Nederlandse vertaling van de songtekst erbij, geschreven door dichter Ted van Lieshout.

‘Dit boek betekent heel veel voor me. Mijn echtgenoot John […] schreef Imagine als een lied dat oproept tot vrede over de hele wereld. En vandaag is die vrede meer nodig dan ooit; ik denk dat zijn woorden niets van hun belang hebben verloren.’ – Yoko Ono Lennon

Deel je vredesboodschap #imaginepeace
John Lennon zong Imagine 40 jaar geleden voor het eerst! Zijn lied gaat over eenheid en hoop en hoe belangrijk het is om de moed te hebben om de wereld beter te maken. Samen kunnen we elkaar inspireren,daarom vragen wij jou om je vredesboodschap met #Imaginepeace online te delen op www.imaginepeacebook.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.