Toen ik de flaptekst van dit boek las moest ik lachen. Niet zo lang geleden stelde mijn dochter ons namelijk dezelfde vraag: “Waarom moet ik mijn tanden poetsen? Dat doet Doezel (onze poes) toch ook niet??” Dit boek sluit dus perfect aan bij haar, terechte, vraag!

De inhoud
In ‘Het grote dierentuin tandenborstel boek” vragen Bas en Nel zich af waarom krokodillen hun tanden niet hoeven te poetsen, maar wel een groot en sterk gebit hebben. Samen met hun ouders gaan ze naar de dierentuin om te kijken hoe dieren hun gebit schoon houden.

Dit komen de lezertjes echter niet in het verhaal te weten, maar door de weetjes die in het boek staan. Persoonlijk vind ik dat een beetje jammer, maar als creatieve lezer heb ik de weetjes door de verhaallijn verteld. Wel super handig is dat er achterin het boek nog tips voor schone tanden staan…voor ouders én kind!

Wat heb in  handen?
Het boek is een hardcover. Iets groter dan A4 en bevat 34 pagina’s.

De letters op het kaft springen je bijna tegemoet. Groot en duidelijk staan ze in beeld, omringt door allemaal dierenvoeten….ja…voeten. Daar moest ik even over nadenken aangezien het boek over tanden gaat, maar het geeft wel een leuk beeld.

De illustraties in het boek zijn vrolijk en herkenbaar voor kinderen. Het hele verhaal wordt op een speelse wijze neergezet.

Auteur en Illustrator
Youri Slegers is een Belgische illustrator die naast het schrijven en illustreren van kinderboeken ook graag schilderijen, geboortekaartjes en cd-covers maakt.
Eerder verschenen van zijn hand onder andere het boek “Er zit een tijger in mijn tuin”.

 

Auteur/Illustrator: Youri Slegers
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 978 94 6291 265 6

Voor kinderen vanaf 4 jaar

[bol_product_links block_id=”bol_59fa29302be89_selected-products” products=”9200000081857836″ name=”Dierentuin tandenborstelboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.