etterWat een goed idee om de stoutste verhalen van Marianne Busser & Ron Schröder te bundelen, tenminste de verhalen over De Ettertjes dan. Daar weet ik wel een kleuter voor! Maar liefst dertien verhalen zouden in theorie bijna twee weken lang vlak voor bedtijd de kinderkamer op kunnen leuken. Ware het niet dat ik het boek iedere middag van voor tot achter voor mag lezen aan de kleuter en haar peuterzus. Hilarisch vinden ze het!

Flop en Fladdertje zijn erg stout en in dit boek lezen we de stoutste verhalen van deze Ettertjes. Zo gaan ze logeren op de boerderij en worden ze zo vies dat boer Bol ze in een varkenshok stopt. En gaan ze met het verjaardag geld naar de feestwinkel waar ze stinkbommetjes kopen. Ze trappen het stinkbommetje kapot in de klas en terwijl de hele klas buiten mag gaan spelen moeten Flop en Fladdertje het stinkbommetje zelf opruiken. En lezen we tenslotte hoe De Ettertjes opeens De Pettertjes genoemd worden. Hoe dat kan is te lezen in …

‘De stoutste verhalen van De Ettertjes’ van Marianne Busser en Ron Schröder, met illustraties van Dagmar Stam, Van Holkema & Warendorf 2015 is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.