sneeuwmanEefje Suikerhart verhuist van een appartement naar het huis van haar oma. Zij is gevallen en moet herstellen. Tijdens de verhuizing laat haar vader een spiegel vallen en voorspelt haar moeder die helemaal niet wil verhuizen hen zeven jaar ongeluk.

Ze woont nu tegenover Roek en zijn hond Odin van nummer 13 en haar klasgenootje Inge woont verderop. Ze woont dichtbij het park waar Roek zijn hond uitlaat. Nadat er een flink pak sneeuw is gevallen en ze in de schemering door het park loopt komt ze onverwachts tegenover de Verschrikkelijke Sneeuwman te staan. Ze overleeft het, alleen gelooft niemand haar. Wanneer ze er in het ziekenhuis achter komt dat Douwe Duif, de verhuizer, ook is aangevallen, dan ook nog de naburige snackbar is overvallen, besluit ze om samen met de ‘monsterclub’ op onderzoek uit te gaan. Ze vinden een grote voetafdruk. Ze probeert een zwerver met drank om te kopen, om hen informatie te geven en Vera verteld hen dat de Verschrikkelijke Sneeuwman het laatst in de speeltuin te zien is geweest. Ze komen steeds dichterbij een ontknoping, maar is iedereen wel te vertrouwen en is de sneeuwman wel verschrikkelijk?

Een spannend avontuur dat goed gelukkig afloopt over moed, doorzettingsvermogen en vriendschap, waar de lezertjes zich even in kunnen verliezen. Het zou iedereen kunnen overkomen.

‘De verschrikkelijke sneeuwman’ van Alyze Bos, Lemniscaat 2015 is o.a. hier te koop: [bol_product_links block_id=”bol_563a561ba1daa_selected-products” products=”9200000046075550″ name=”sneeuwman” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek 122/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.