Sommige boeken had je zo graag eerder gehad. Vijf jaar geleden, precies in deze week, overleed mijn vader. Hoewel mijn zoon nog niet geboren was en mijn dochter met haar 15 maand te jong om het te begrijpen, hadden mijn oudere neefjes en nichtjes meer besef. Zij snapten maar al te goed wat er allemaal gebeurde. Voor een aantal van hen zou het boek, dat ik deze week kreeg van Levendig Uitgever, als geroepen zijn gekomen.

Ik vertel jullie er graag meer over…omdat bijna iedereen deze situatie helaas een keer mee gaat maken én omdat ik van mening ben dat de wensambulance een ontzettend goed initiatief is.

De wens van opa
Het verhaal wordt verteld door de ogen van Beertje Bram. Het beertje van de Wensambulance. Beertje Bram vertelt het verhaal van Jesse en zijn opa. Opa is heel erg ziek en zal niet lang meer leven. Jesse is erg gek op zijn opa en hij vindt het dan ook erg jammer dat hij niet nog één keer iets leuks met hem kan doen. Al surfend komt hij op de site van de Wensambulance. Hij besluit zijn opa op te geven voor een laatste wens, en niet zonder succes! Samen met opa mag hij nog één keer naar de dierentuin om een onvergetelijke dag te hebben.

Het boek is hardcover. Ongeveer A4-formaat met 24 pagina’s. De afbeeldingen zijn vrolijk, herkenbaar en zeer aansprekend voor kinderen. De figuren op de afbeeldingen ogen vriendelijk. Het kleurgebruik is kleurrijk en vrolijk.

Fijn aan dit boek is, dat het kinderen laat zien dat er aan een beladen onderwerp zoals de dood, ook fijn momenten kunnen zitten. Dat het maken van herinneringen met mensen die je dierbaar zijn, herinneringen zijn die je je leven lang bijblijven. Door de eenvoudige, maar warme manier van schrijven is het boek begrijpelijk voor kinderen vanaf een jaar of 4. 

De opbrengst van het boek is bestemd voor het vervullen van laatste wensen door de Wens Ambulance.

Bestellen kan voor € 10,- via de e-mail aan [email protected] of direct in de Levendige Boekwinkel.

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.