imageOnlangs lag er weer een mooi boek op de deurmat, wachtend om gelezen te worden.
Het bleek “Doei!” te zijn, van uitgeverij Querido en geschreven door Edward van de Vendel en geïllustreerd door Marije Tolman.

Ik maakte een kop thee en zette mijn dochter naast mij neer op de bank. Samen lazen we het boek en vergaapten ons aan alle illustraties, die echt werkelijk prachtig zijn!

Het boek verteld het verhaal van Maartje. Maartje krijgt voor het slapen gaan kusjes van papa en mama en ze knuffelt met haar knuffels. Daarna roept haar grote broer Bor altijd ” Doei!”
Dan valt Maartje in slaap en beleeft de mooiste avonturen in haar dromen. De volgende ochtend vertelt Maartje altijd waar ze die nacht allemaal wel niet naar toe is gevlogen. Mama zegt dan altijd: “liefje, wat fijn.” En papa en Bor zeggen normaal niets, tot die ene ochtend. Waarop Bor ineens zegt dat ze het allemaal maar verzint, dat dromen niet bestaan. Later blijkt dat Bor wel droomt, maar geen leuke dromen heeft. Maartje verzint uiteindelijk de oplossing voor de nare dromen van Bor.

imageHet boek verteld over nachtmerries en hoe kinderen daar mee om kunnen gaan. Mijn dochter heeft er ook wel eens last van en vond het dan ook een erg fijn boek, “met mooie plaatjes.”
Het verhaal wordt aan de hand van korte stukken tekst verteld en bijgestaan door de mooie illustraties, waarbij je steeds als je het boek weer leest, wel weer iets nieuws ontdekt. Iets wat je de vorige keer nog niet had gezien.
Doordat het een herkenbaar verhaal is en doordat je steeds weer iets nieuws ontdekt, is “Doei!” een echte musthave voor in de boekenkast van je kind(eren).

(En stiekem is het net een beetje of het boek voor mij is geschreven, aangezien ik ook een zusje ben die Marije heet, hihi)image

Je kunt dit leuke boekje o.a. hier bestellen!

/Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.