Jaja, daar is ‘ie hoor; Guinness World Records, editie 2021! Uiteraard weer vol met duizenden verbluffende en illustere recordhouders. Alles is weer voorzien van de prachtigste foto’s en begeleidende teksten. Het thema van deze editie is ‘Ontdek het heelal‘ en de vormgeving ondersteunt dit met kaarten, loupes en een spectaculaire augmented reality. Daarnaast kom je ook veel te weten over gaming en videogames. Wij delen onze 3 favoriete records alvast met jullie!

Grootste verzameling LEGO-minifiguren

De Italiaanse Fabio Bertini bezit maar liefst 3310 LEGO-minifiguren (dit is geverifieerd op 1 december 2018 in San Marino). Elk item in zijn collectie (welke teruggaat tot de jaren 70) maakt deel uit van een originele LEGO-set en heeft tenminste 1 detail dat het onderscheidt van de anderen.

Hoogste houten achtbaan

De hoogste houten achtbaan is de T Express in pretpark Everland, in Zuid-Korea. Hij stijgt tot maar liefst 56 meter. Eerder was het record voor de 66,4 meter hoge Son of Beast in Mason, Ohio. Deze werd echter in 2009 gesloten, wat de T Express nu tot recordhouder maakt. Overigens gaat deze achtbaan tot snelheden van 104 km/u.

Meest geprezen videogame

The Legend of Zelda: Ocarina of Time werd in 1998 uitgebracht voor de Nintendo 64 en is de enige videogame die 99% scoort op Metacritic. IGN voorspelde dat deze game ‘nog jarenlang de action-RPG zou bepalen’…en zo geschiede!

Guinness World Records

Het idee voor Guinness World Records ontstond tijdens een jachtpartij begin jaren 50 van de vorige eeuw. Sir Hugh Beaver (1890-1967), managing director van de Guinness Brouwerij, vroeg zich destijds af wat het snelste gevleugelde wild was. Daar ontstond het idee om een boekje met feiten en statistieken te maken als premium bij het biermerk. Dat boek werd een daverend succes en daarna besloot men een groot recordboek samen te stellen. In 1955 verscheen de eerste editie en in 1977 verscheen de eerste Nederlandstalige editie.

Meer informatie over het boek vind je hier.

82 gedachten over “Recensie: Guinness World Records 2021

 1. Heel graag zou ik mee willen doen voor dit interessante boek.
  Ben benieuwd wat er allemaal in staat.
  Ik volg bloglovin en maak graag een kansje.

 2. Ik doe super graag mee voor mijn dochters Liz en Tess. Die altijd bezig zijn met records verbreken. Dit zouden ze geweldig vinden.

 3. Gaaf zo’n boek. Gezellig om met de kinderen te kijken wat er allemaal kan !! Het boek is bestemd voor mijn zoon en zijn gezin, wie weet komen ze op een idee en kunnen ze ook eens meedoen met iets geks…..

 4. Dit is wel een heel gaaf boek waar ik een nieuwsgierige, 8 jarige jongen heel blij mee zou maken. Maar ook zijn vader zou het helemaal niet vervelend vinden om door dit boek te bladeren.

 5. Ik doe mee voor mijn zoontje. We hebben thuis een editie van 2005 maar die is al zo veel doorgelezen dat het bijna kapot gaat. Hij is er erg enthousiast over.

 6. Ik leende dit vroeger altijd bij de bibliotheek (dat was vaak de enorm verouderde versie) en las dit dan met mijn broertjes. Ik zou graag het boek van 2021 hebben om met hun te lezen 🙂 en erover te lachen.

  1. Ik doe heel graag mee met deze leuke winactie voor mijn kinderen. Zij hebben elke dag zoveel vragen, met dit leerzame boek zullen ze veel leesplezier hebben.

 7. Ik wil graag meedoen om deze super leuke prijsvraag te winnen voor mijn dochter van 12 jaar maar ook tegelijk voor mijn lieve zoon van 7 jaar. Hun beiden mogen graag dingen laten zien aan elkaar waardoor ze vinden dat ze de winnaar zijn maar ik snap die concurrentie niet want ik vind ze beiden fantastisch, ieder op hun eigen vlak. Mijn dochter kan bv een wave maken met haar wenkbrauwen hahaha, heel uitzonderlijk en zo zinloos maar ze heeft er zelf wel plezier aan en is mijn dochter blij dan ben ik blij en mijn zoontje kan waanzinnig goed dansen en vooral veel praten aan 1 straal door en hij behoort daarvoor ook de eerste prijs te krijgen haha. Ik gun mijn beide kinderen deze prijs omdat ze dan samen kunnen genieten van anderen en die ook bijzondere dingen kunnen, brengt ze misschien op nieuwe uitdagingen oh ohww hahaha

 8. Ik doe mij voor mezelf….om uiteindelijk in het Guinness World Records boek te komen.

  Het record voor ‘Meeste push ups in een minuut’ staat op 152.

  Na dagenlang trainen zit ik nu op 2,5. Dus ik ben er bijna!!!

  Wens me succes.

 9. Oh wat een leuke winactie zeg👍
  Ik zou deze heel graag willen winnen voor mijn zoon met autisme,
  Hij roept al jaren dat hij zo’n boek wil hebben, maar zijn best prijzig.
  Hij zou daar heel blij van worden. 🤞

 10. voor onze dochters, ze spelen graag hoger/lager, zo hebben ze een houvast van wat grootst, kleinst, lichts, zwaarst, … en is er geen discussie

 11. Hier zou ik Tijsje heel blij mee maken, hij is echt helemaal weg van alles wat met weddenschappen en records te maken heeft.

 12. Ik loot graag mee voor mijn neefje. Hij bedenkt altijd rare dingen waarin hij dan een record wil vestigen. Van lange frietjes sparen tot zoveel mogelijk theedoeken op je hoofd. Dit is dus echt een boek naar zijn smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.