maanmeisjeWat heerlijk; ik mocht weer een mooi boek recenseren. “Het Meisje Dat de Maan Dronk” kwam als geroepen, want ik had kort daarvoor besloten om wat meer tijd voor mezelf te nemen. Thuiswerken, met twee kids om me heen, vergt soms behoorlijk wat energie en eigenlijk kom ik niet meer aan mezelf toe. Ho, ik klaag niet, want ik vind mijn leven prima op deze manier, maar zo nu en dan met mijn neus in een goed boek, daar word ik heel gelukkig van.

Het verhaal
Al jaren leven de dorpelingen in angst voor de heks in het woud. Om haar tevreden te houden offeren ze ieder jaar een baby. Doen ze dit niet, dan zal de heks onheil brengen…althans, dat denken ze. Wat blijkt; Xan, de heks uit het woud, is eigenlijk ieder jaar weer stomverbaasd dat er nieuwe baby’s worden gebracht. Ze is helemaal zo slecht niet en brengt alle kinderen naar families aan de andere kant van het woud. Dit keer voedt ze het achtergelaten kind met maanlicht, waardoor het meisje magische krachten krijgt. Xan besluit om Luna op te voeden als haar eigen kind en om haar dus niet naar de andere kant van het woud te brengen. Naarmate de jaren verstrijken worden de magische krachten steeds sterker en wanneer haar dertiende verjaardag nadert, besluiten de dorpelingen de jacht te openen op de heks in het woud. Zij weten echter niet dat Xan en Luna hun krachten juist op een goede manier gebruiken..en dat het echte kwaad zich een stuk dichterbij bevindt.

Mijn mening
Het Meisje Dat de Maan Dronk” is eigenlijk niet weg te leggen, hoewel dat af en toe wel moet als je twee kinderen hebt. Het is een magisch verhaal en je wordt keer op keer verrast door de mooie schrijfstijl van Kelly Barnhill. Je waant je helemaal in het woud, waar Xan met haar moerasmonsters en baby draken een rare familie vormt. Ondertussen probeert Luna’s biologische moeder erachter te komen het nou zit met het ritueel van baby’s offeren. Waarom bestaat dit ritueel eigenlijk, als niemand weet wat er met de baby’s gaat gebeuren? Ik vind het heel erg knap dat de auteur het boek zo geschreven heeft, dat je precies weet door wiens ogen je kijkt. Alle verhaallijnen sluiten bij elkaar aan en vormen een prachtig geheel. Een indrukwekkend boek wat je zeker weten moet lezen!

Auteur: Kelly Barnhill
Vertaling naar NL: H.C. Kaspersma
Uitgeverij: Leopold
Verschijningsdatum: Juli 2018
Aantal pagina’s: 352
Aanbevolen leeftijd: 9+
ISBN13: 9789025874469

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.