LEGO® is een evergreen op het gebied van speelgoed en al meer dan 50 jaar geliefd bij kinderen én ouders. Een van de meest populaire LEGO thema’s ooit is LEGO NINJAGO®. In deze spannende LEGO-serie gaan de moedige ninja’s de strijd aan met kwaadaardige schurken. Naast de immens populaire magazines verschijnen er nu ook twee leesboeken over dit thema. Deze LEGO NINJAGO boeken beloven net zo populair te worden als het speelgoed zelf, staan garant voor urenlang avontuurlijk leesplezier en door het thema, de schrijfstijl en de illustraties spreken ze alle kinderen aan, ook de kinderen die wat minder graag lezen!

Dante gaat na de zomervakantie naar groep 4, wat vliegt de tijd toch! Het afgelopen leg2schooljaar heeft hij zich zo vlot ontwikkeld, dat ik het soms bijna niet meer bij kan houden. Meneertje leest de moeilijkste teksten voor en schrijft hele verhalen. Toch pakt hij niet zomaar een boek uit de kast om eens lekker te gaan lezen. Inmiddels kent hij de meeste boeken die in de kast staan ook wel uit zijn hoofd en zijn deze in zijn ogen voor de “kleine kindjes” óf om te gebruiken als verhaaltje voor het slapengaan. En toen…kwamen de boeken over NINJAGO uit….

Geloof het of niet, de twee boeken die wij ontvingen zijn inmiddels al een aantal keren door hem zelf gelezen, maar ook aan hem voorgelezen. Een onderwerp dat hem interesseert dus, net zoals dino’s (ja nog steeds) en Pokemon (tsja…die hype he).

leg2De illustraties zijn kleurrijk en herkenbaar. Tussen het verhaal door, worden de karakters ook nog eventjes opnieuw voorgesteld, zodat je als lezers precies weet met wie je te maken hebt. De letters zijn van goed formaat voor beginnende lezers. Een aanrader om je kind aan het lezen te krijgen dus (mits hij/zij interesse heeft in NINJAGO natuurlijk).

In ‘Meesters der Elementen’ verliezen de ninja’s hun goede vriend Zane in de strijd tegen de Overlord. Na een geheimzinnige uitnodiging voor Master Chens Toernooi der Elementen wordt gezegd dat Zane misschien nog leeft. Tijdens het toernooi ontmoeten de ninja’s ‘lotgenoten’ die ook heel bijzondere krachten blijken te hebben…

In ‘Verhalen van de Geesten’ vallen angstaanjagende geesten Ninjago vanuit een andere dimensie binnen! Hun leider, Morro, wil de hele wereld veroveren. De ninja’s staan klaar om de strijd aan te gaan. Maar hoe kunnen ze deze strijd ooit winnen nu de geesten een van de ninja’s in hun bezit hebben genomen?

De LEGO NINJAGO leesboeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en vanaf heden verkrijgbaar bij boekhandels en speelgoedwinkels in Nederland en in België voor € 7,95 per stuk.

WINNEN!
Wij mogen deze leuke boeken aan 1 persoon weggeven! Laat een reactie achter onder dit blog bericht, voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres! Vertel je meteen voor wie je meedoet??? Deze actie is inmiddels afgelopen en de winnaar heeft een mailtje van ons gehad.

49 thoughts on “Recensie: LEGO NINJAGO leesboeken (+winactie)

 1. Ik doe graag mee voor mijn oudste zoon Dylon van 7. Afgelopen jaar ging het lezen in groep 3 supergoed! In legoland (Duitsland) wilde hij al lego boeken van ninjago en nexo knights kopen maar deze waren in het Duits, en dat is toch wat te lastig ?

 2. Oh wauw, wat leuk!!! Mijn oudste vindt maar weinig boeken leuk, maar een Lego Ninjago boek vindt hij vast geweldig (zeker na ons bezoek aan Legoland)!

 3. Ja ik doe graag mee voor onze zoon die as zondag 9 wordt en ook gek is op Lego en lezen bnet zoals zijn vader.

 4. Ik doe graag mee voor mn dochter van bijna 7. Ze is gek op ninjago lego. Magazines heeft ze dr ook van. Deze 2 leesboeken nog niet, ze leest graag. Dus doe graag mee als verassing voor haar. Zou geweldig leuk zijn.

 5. Ik doe graag mee voor de lieve lego fans in mijn klas! Ik geef les op een basisschool en deze boeken zouden super zijn om een aantal kids enthousiast te maken voor lezen!

 6. Ohhhh wat gaaf!! Ik heb hier in huis een hele grote Ninjago fan (Senne), hij kent ze allemaal en spaart hard voor de hele Lego collectie (haha dat duurt wel even 😉 ). Dit zou een super leuke verrassing voor hem zijn!! Hij weet nog niet dat er ook boeken van zijn anders had hij me dat ook al zeker tig keer gevraagd 😉 leer mij mijn zoon kennen. Eerlijk is eerlijk, het is ook een geweldige serie van Lego! Met alle liefde waag ik een kansje voor mijn kanjer!

 7. Oh wat leuk! Ik zou de boeken graag willen winnen voor mijn zoontje Mike. Ninjago fan en sinds een jaar lees sensei. Hij heeft groep 3 afgerond en zit nu op niveau van eind groep 5. Super trots ben ik op hem en hij zou super blij worden van deze boeken.

  Groetjes, Patricia

 8. Leuke actie…. doe heel graag mee voor mijn oudste zoontje, die helemaal dol is van Lego en lego Ninjago.
  nergens amuseert hij zich zo goed mee als met Lego en lezen. Dit boek zou dus zeer zeker weten in de smaak vallen. En hij zal geen last hebben van zijn jongere broertje, want die houdt niet van lego en niet van lezen 🙂

 9. Ik doe mee voor mijn zoon van 7, hij is verzot op de Lego Ninjago filmpjes maar ik zie hem liever met een boek dan telkens voor de tv of pc. Dit boek is de perfecte combi!

 10. Doe graag mee voor mijn zoontje Melvin, bouwt graag met lego en speelt op de ps ook spelletjes van Lego . Een boek zal hij ook heel leuk vinden

 11. Ik maak graag kans voor onze oudste zoon want die speelt dagelijks met zijn Ninjago Lego.
  Hij beleeft samen met Kay, Cole, Zane, Jay, Nya en Lloyd de spannendste avonturen, tekent ze na, kijkt de filmpjes op Netflix en heeft sinds we in Oberhausen zijn geweest een heus Ninjago-masker dus we zien nu regelmatig de Spinjitzu moves voorbij komen.
  Onze echte fan zou erg blij worden van de boekjes!!!! 😀

 12. Voor mijn kleine stoere maar allergrootste Ninjago fan, hij kent ze allemaal en het Lego boek is helemaal uitgeplozen (verlanglijst verjaardag en sinterklaas al klaar)! Deze papa doet graag mee!

 13. Doe graag mee voor Jayco, een kindje wat naast mijn zoontje in het ziekenhuis gelegen heeft en er nog steeds ligt. Ze zijn van dezelfde leeftijd en na een week een leuke band opgebouwd. Jongetje is goed ziek, dus ligt voorlopig nog wel in het ziekenhuis. Leuk om hem hier tijdens een bezoekje, wat we regelmatig doen, mee te verrassen

 14. doe graag mee voor mijn kleinzoontje , die speelt heel graag met lego en de boeken zal hij dus ook wel tof vinden

 15. doe heel graag mee voor mijn kleinzoontjes Jasper die in september leert lezen dan kan hij zijn broertje van 3 het boekje voorlezen

 16. Ik doe graag mee voor mijn neefje, lego vind hij leuk en op deze manier kan hij lezen combineren met lego ?

 17. Ninja Goooooo! Ik doe graag mee voor mijn zoon van 6 jaar.
  Na de serie tot seizoen 3 gezien te hebben is hij helemaal fan van ninjago. Helaas kan ik nergens aan de dvd’s nederlands gesproken komen vanaf seizoen 4. Hoe geweldig is het dan om de volgende avonturen te lezen(voorlezen)!

 18. Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje Nicky, zou hij prachtig vinden.
  Ik waag graag een kansje !! :).

  Groetjes Anneliese

 19. Voor wie ik zou willen winnen ?!
  Tsja…waar zal ik eens gaan beginnen…
  Robin is degene die graag met Lego speelt,
  Iets wat hem never nooit niet verveelt.
  Met lego kan hij erg veel.
  Hij maakt een huis of een kasteel.
  Hoe meer steentjes, hoe beter.
  Dan bouwt hij een toren van tien meter!
  Racewagens van Lego laat hij scheuren,
  Huisjes bouwen met ramen en deuren.
  Maar van lezen kan hij ook zo genieten,
  daarom laat ik deze kans niet schieten.
  Ik hoop daarom deze boeken voor m’n zoontje te winnen,
  dan kan het lego én leesplezier voor hem gaan beginnen….

 20. Ik doe mee voor het zoontje van mijn vriend. Sinds ik hem ken ben ik weer helemaal op de hoogte van lego ninjago. Ik vind het heerlijk om de kleine boef zo gelukkig te zien spelen met zijn lego.

 21. Ow top mijn kleintjes zijn helemaal verslaafd aan de serie. Wist niet dat er ook leesvoer van was. Zou heel leuk zijn voor mijn jongste zoontje.

 22. Ik zou graag mijn zoon Liam van 8 hiermee willen verrassen. Hij is gek met Lego en houdt van lezen. Hij kijkt op tv graag naar de serie van Ninjago, dus ik weet zeker dat hij de boeken helemaal fantastisch gaat vinden!

 23. Geweldig!
  Mijn zoontje van 8 is een grote fan van Ninjago, mede dankzij zijn naam:
  Hij heet Kai net zoals de vuur ninja!
  Hij speelt vaak Ninjago spelletjes met zijn vrienden. En leest vrij veel en goed… Hij zou daarom enorm blij zijn met deze prijs.

 24. fantastische winactie! ik heb hier 2 zonen Willem en Roan en die zijn er gek van. Cole de meester van de aarde is hun favoriet. Ze lezen graag en sluiten de dag ook altijd af met een goed leesboek of strip.
  Ik hoop dat u hun blij maakt, want op vakantie gaan zit er voor ons niet in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.