Op een dag, als Grote Haas te druk is om te spelen, gaat Hazeltje op zoek naar iets leuks. Hij vindt iets wat nog leuker is dan leuk. Een vriendje!

Over het boek

Zullen we vriendjes zijn? is een betoverend verhaal over vriendschap, van het gouden duo Sam McBratney en Anita Jeram, om aan iedereen te geven die je vriendje is of met wie je vriendjes wilt zijn.

Ik heb hier voor mij liggen het vervolg op ‘Raad eens hoeveel ik van je hou‘ en ik ben onder de indruk van de prachtige platen die in het boek te vinden zijn. Hier thuis zijn we sowieso fan van Hazeltje (de jongste telg slaapt al 5 jaar met een knuffeldoekje) maar een mooi boek erbij is natuurlijk altijd extra leuk! Daarnaast kijken wij ook erg graag naar de tekenfilm op televisie.

Vriendjes maken staat in dit boek centraal en dat is natuurlijk iets wat alle kinderen ‘moeten leren’. Dit verhaal laat op een laagdrempelige manier zien hoe je dit aan moet pakken. Nu al een succesverhaal hier thuis…en niet alleen voor het slapengaan, maar gewoon de hele dag door. Een aanwinst voor de boekenplank!

Over de auteur

Dankzij Raad eens hoeveel ik van je hou kon Sam McBratney zijn lerarenbestaan opgeven om zich geheel aan schrijven te wijden. In Nederland won hij in 1995 een Zilveren Griffel voor Raad eens hoeveel ik van je hou. Een paar maanden na het voltooien van Zullen we vriendjes zijn? overleed McBratney, op 77-jarige leeftijd.

Over de illustrator

Anita Jeram werd ontdekt toen haar tekendocent wat tekeningen van haar meenam naar uitgeverij Walker Books. Inmiddels kent de hele wereld Hazeltje, die zij gestalte heeft gegeven. www.anitajeram.nl

Sam McBratney & Anita Jeram | Zullen we vriendjes zijn? | vertaling: Jesse Goossens | gebonden | prijs: € 14,99 | ISBN: 9789047713067 | 32 pag. | leeftijd: 4+ | verschijningsdatum: 2 februari 2020 | NUR: 273

Meer informatie vind je hier.

103 gedachten over “Recensie: Sam McBratney & Anita Jeram – Zullen we vriendjes zijn?

 1. Zo leuk voor mijn dochtertje. Het boekje Raad eens hoeveel ik van je hou hebben we ook. En daar moet ik iedere avond uit voorlezen. Het vervolg erop zal ze ook erg leuk vinden. Ik doe graag mee.

 2. Dit blijven zulke mooie boeken! Met een mooie boodschap erin verwerkt. Ik zou het boek voor mijn dochtertjes willen winnen. Dan kan ik die net zo vaak voorlezen, als “raad eens hoeveel ik van jou hou”.

 3. Deze tekeningen lijken zo hard op de diertjes uit de boeken van Richard Scarry, het lievelingsboek van mijn zoon, ondertussen heeft hij zelf twee zoontjes, die dagelijks voor het slapengaan, een verhaaltje krijgen van hun mama en papa.
  Ik duim heel fel dat ik bij de winnaars ben van deze leuke winactie.

  1. Super leuke winactie! Onze twee zoontjes lezen we elke avond voor het slapen gaan een boekje voor! Zó fijn dan gaan ze rustig naar bed en heerlijk slapen 🙂 Hopelijk mogen we deze nieuwe aanwinst winnen!

  1. Zelfs mijn zoon van 8 zou het leuk vinden als dit hem wordt voorgelezen. Net als mijn nichtjes en de kindjes van mijn werk die ik zou voorlezen uit dit mooie lieve boek.

 4. Wat leuk zeg, we lezen raad eens hoeveel ik van je hou elke dag voor aan onze dochter.
  Inmiddels is ze 7 jaar en is dit een routine geworden;)
  Eerst dit boek daarna een andere.
  Zou gaaf zijn een nieuw variant te mogen voor lezen!
  De plaatjes en het verhaal zijn geweldig.
  We doen graag mee!

 5. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Teije van 2 die nu heel erg bezig is met vriendjes willen maken. Dit zou een heel mooi boek zijn!

 6. ik doe ontzettend graag mee voor mijn dochtertje Flore! Hazeltje is belangrijk voor ons, omdat we ooit ” Raad eens hoe veel ik van je hou ” in een cadeauverpakking gekocht toen ik zwanger was.. hier zat ook een mini-Hazeltje-knuffeltjen bij, mijn dochtertje is te vroeg geboren en moest in de couveuse liggen, Hazeltje heeft toen ook bij haar gelegen….

  Veel Liefs Fenny <3

 7. Wat een leuke boekjes en de prenten helemaal geweldig, ik doe graag mee voor mijn neefje en nichtje, deze boeken zijn toch de krenten in de pap om voor te lezen en de mooie platen te bekijken.

 8. Mijn dochter heeft het boek “raad eens hoeveel ik van je hou” laatst geleend uit de bieb en vond het een geweldig boek. Dit vervolg zal ze vast ook erg leuk vinden. Ik loot daarom graag mee!

 9. Wat een ontzettend schattig boekje lijkt me dat! Ik doe graag mee voor de dochter van mijn beste vriendin, die lange tijd een Nijntjes-fase had, maar nu zin heeft in nieuwe verhalen.

 10. Wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter. Door de coronalockdown mist ze haar beste vriendje heel erg, dus dit boek komt goed van pas!

 11. Mijn dochtertje heeft 2 dwergkonijntjes. En elke morgen wil ze na het opstaan als eerste naar hun toe: aaien, voeren, knuffelen, zo schattig!
  Het is elke dag konijntjes voor en konijntjes na.

  Lijkt me geweldig om haar dit prachtige prentenboek te geven en er uit aan haar voor te lezen. En samen plaatjes kijken.
  Dat mag dan met een van de konijntjes op schoot wat mij betreft.

  Ik denk dat dit dan vast haar lievelingsboek zal zijn!

 12. Dit zou echt super leuk voor mijn zoontje Dylan zijn. Hij is bijna 4 en moet naar school. Stiekem vindt hij het allemaal een beetje spannend, omdat hij nog niemand kent op zijn nieuwe school. Ik denk dat het wel goed moet komen, maar dit boekje kan hem mooi het zetje zelfvertrouwen geven dat hij nodig heeft. Helemaal leuk is het dat de konijnen hem heel bekend voorkomen naar zijn vakanties op Vlieland. Hij heeft Koos, het konijn, en als Koos vriendjes kan maken, dan kan Dylan dit natuurlijk ook!

 13. Heel leuk voor onze zoon, en wat een prachtige tekeningen!
  Dit gaat sowieso in de smaak vallen hier, wij als ouders zijn al helemaal verliefd!
  Hopen op een heel klein gelukje!

 14. Wat zullen onze oppaskindjes Vico en Seppe het fijn vinden om hier uit voorgelezen te worden en om naar de plaatjes te kijken. En dan straks ook nog voor onze in januari geboren kleinzoon Joe

 15. Ohw wat gaaf zeg! Fan van ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’, prachtboek! En dat zal deze ook zijn. Ik doe graag mee, zodat ik mijn tantezeggertjes weer kan onderdompelen in een nieuw liefdevol avontuur

 16. Met dit boek wordt mijn neefje echt in het zonnetje gezet
  en beleven wij samen veel (voor)leespret.
  Hij is gek op lezen en zeker op Hazel het konijn
  dit nieuwe verhaal vindt hij vast reuzefijn!

 17. Wat een ontzettend leuk boek over vriendschap.
  Vriendschap is één van de eerste levensbehoeftes van de mensen.
  Mijn kleinkinderen hebben veel vrienden en zullen dit een leuk boek vinden.
  Ik volg op bloglovin en doe graag mee.

 18. Hele mooi tekeningen. Ze hebben er ook mooie afleveringen van gemaakt op de tv. Leuk die herkenbaarheid voor kinderen om eerst het boek te lezen en daarna op tv ook nog een aflevering te kijken. De verhaallijnen in het boek vind ik ook erg mooi. Raad eens hoeveel ik van je hou blijft een populair boek om voor te lezen.

 19. Helemaal nieuw voor mij, deze boeken, maar nu wij een kleindochter hebben, lijkt het me heel leuk om hieruit te lezen.

 20. Lijkt mij een leuk boek! Raad eens hoeveel ik van je hou vind ik ook zo’n mooi boek met al die tekeningen. Zou deze graag winnen voor als mijn neefje komt slapen

 21. Wat een ontzettend leuk boekje! De filmpjes op tv vinden ze altijd erg leuk om naar te kijken. Hoe heerlijk zullen ze slapen met een verhaal voor het slapen gaan. Een keer op de taart als afsluiting van de dag!

 22. Raad eens hoeveel ik van je hou was echt mijn favoriete kinderboek, hoe tof om deze dan samen met het nieuwe boek door te kunnen geven.

 23. Raad eens hoe veel ik van je hou, daar hebben we een groot en klein boek van. Een kleintje past makkelijk in de tas en kunnen we overal lezen. De grote is voor het slapen gaan, zodat we de plaatjes goed kunnen zien en het boek mooi blijft.

 24. Het boek ‘Raad eens hoeveel ik van jou’ wordt hier stukgelezen. Lijkt me te gek om dit prachtige vervolg hierop met onze baby en peuter te gaan lezen!

 25. Wat zou dit een mooi boekje zijn voor mijn eenzame kleindochter die zoveel moeite heeft met vriendschappen sluiten en iedereen stom vindt! Heel verdrietig voor haar maar met hulp van dit mooie en bijzondere boek zou het mogelijk moeten zijn om haar te vertellen hoe fijn het is om vrienden te krijgen door te geven en te luisteren naar anderen!

 26. JAAA! Enorm graag. Dit boekje, wat ik zelf het best ken als tv-programma, maakt ze zooo gelukkig. Moet je nagaan, ik ben bijna 30 jaar.
  Zou het fantastisch vinden om het zelf te lezen 😉 En vervolgens 80x voor mijn nichtje Liv. 🙂

 27. Ik zou dit betoverende boek graag voor mijn ouders willen winnen. Ze zijn gek op ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ en ze kunnen uit dit boek ook weer al hun kleinkinderen voorlezen. Een aanwinst voor de boekenkast!

 28. Mijn zoontje durfde eerst overal op af te stappen. Nu is hij verlegen en vindt alles spannend. Leuk boekje om te laten zien dat vriendjes maken best leuk is.

 29. “Zullen we vriendjes zijn” Die vraag staat nu centraal in het leven van mijn zoontje nu die naar school gaat. Waarschijnlijk dat dit boek een extra hulpmiddel zal zijn, dus zeker de moeite waard om te proberen te winnen👍🏻

 30. Lezen voor het slapen gaan met zijn kleine hazeltje naast hem. Tot de maan en weer terug. En lekker slapen.

  1. Stukgelezen voor mijn eigen kinderen. Ze zijn er nu te oud voor maar de boekjes liggen in de “bewarenvoorlaterdoos”. Ik doe mee voor mijn zus, ik weet zeker dat deze ook bij haar in de “bewarenvoorlaterdoos” terecht gaan komen.

 31. Wat een prachtige tekeningen, zo ontroerend en liefdevol 😀 Ik doe graag mee voor mijn twee dochtertjes. We zijn dol op lezen en op dieren!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.