Eigenlijk kennen wij het boek van Slimme Lotje al heel erg lang. Het staat absoluut in de top 5 van lievelingsboeken van onze dochter. Voor KiDDoWz kreeg ik de kans om er een recensie over te schrijven en als echte fans, laten we dat natuurlijk niet aan ons voorbij gaan.

De inhoud
Het boek van Slimme Lotje gaat over heksje Lotje die, net zoals elk opgroeiend heksje, op een dag een koffer voor haar deur heeft staan. ‘s Nachts (dan zijn heksen tenslotte actief) gaat ze samen met poes op zoek naar de toverspreuk om de koffer open te krijgen. Maar de koffer voor grote heksen is niet zomaar te openen! Om de spreuk te vinden reist Lotje met poes door de nacht. Alleen een slim heksje krijgt de koffer open!

Wat heb je in handen?
Slimme Lotje is een plaatje om in handen te hebben. Het boek is een hardcover van 28×23 cm. De kaft is geïllustreerd met mooie rustige kleuren, die dankzij de afbeelding, toch sprekend zijn. De illustratie is uitnodigend.

De pagina’s zijn bijna geheel gevuld met illustraties. De tekst is ondergeschikt in dit geheel, maar dat is zeker geen probleem. Het geheel klopt gewoon. Leuk is ook dat er speelse effecten in het boek verstopt zijn, in de vorm van uitklapbare pagina’s en brieven.

Auteur en illustrator
Eigenlijk is het verhaal van de illustratrice van Slimme Lotje een heel treurig verhaal. Lieve Baeten was een ambitieuze vrouw die graag liet zien dat een illustratie zeker geen ondergeschikte rol mocht spelen in een verhaal. In 1992 verscheen het eerste boek over Lotje: nieuwsgierige Lotje. Het eerste van vijf boeken over dit heksje.

Helaas heeft ze het eindresultaat van het laatste Lotje-boek: Slimme Lotje, nooit mogen zien. Ze overleed in 2001 aan de gevolgen van een verkeersongeval. Haar zoon heeft daarna Slimme Lotje voltooid.

Illustrator: Lieve Baeten

Uitgever: De Eenhoorn 

  • Nederlandstalig
  • ISBN 9789022326916

Slimme Lotje is o.a. te koop bij Bol.com

[bol_product_links block_id=”bol_59b838b71582d_selected-products” products=”9200000077369108″ name=”Slimme Lotje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.