schuldOnder het mom van ­het oog wil ook wat­ ziet deze thriller er wel erg kek uit. Met een rode rand aan de bladzijden en een band ­Politie niet betreden­ wordt de toon gezet. In het boek wordt ook een onderscheid gemaakt. Twee verhaallijnen lopen langs elkaar, waarvan die van de ‘dader’ met rode letters in een ander lettertype gedrukt is. Het boek vangt aan met een oproep voor een nieuw covermodel 2016, aanmelden voor 31 december 2015 kan via http://www.melwallisdevries.nl/.

­-Leila
-Kate
-Yara
-Tess
-Noa
-Danique

En dan is Leila doorgestreept en zien we haar overlijdensbericht. Kate aan het woord, we volgen haar leven van dichtbij. Ze zit op hockey. Op haar middelbare school heeft een meisje zelfmoord gepleegd. Hij kijkt naar Leila’s kist. Later koopt bij postzegels en post een brief. Dan ontvangt Kate een briefje­ Hallo Kate, heb je er spijt van? ­ Ze verfrommelt het briefje en wijt het aan de ruzie met Max. Ze gaat met vriendinnen naar een feest met veel bekenden. Na een conflict verlaat Kate de party vervroegd. Hij fietst haar achterna, weet waar ze heen fietst en neemt een short cut. Ze opent de deur voor hem. Kate is er niet meer. Hij geeft haar een injectie en ze werkt mee. Hij laat het bad vollopen en snijdt haar polsen over de lengte door. Yara ….

Er spelen veel personages mee in dit boek: klasgenoten, hockeyclubleden, vrienden van vrienden en familie van de adolescenten. Ik word steeds op het verkeerde been gezet en heb niets in de gaten. Niet het waarom maar ook niet het door wie. Er worden steeds meer namen op het lijstje doorgestreept en het boek nadert zijn ontknoping. Op het laatst worden alle losse touwtjes verbonden en weet ik eindelijk wiens ‘SCHULD’ het allemaal is.

‘Schuld’ van mel Wallis de Vries, Uitgeverij De Fontein 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 132/53 #boekperweek #jeugdthriller #peerbook

/Lmcmr

One thought on “‘Schuld’ jeugdthriller van Mel Wallis de Vries (12+)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.