Buiten spelen in de regen? De meeste ouders moeten er niet aan denken. Er wordt dan vaker gekozen voor lekker warm op de bank zitten met een kop thee, of een spelletje doen aan tafel. Toch is het heel goed om kinderen zo nu en dan in de regen te laten spelen. Ze zijn tenslotte niet van suiker toch?! Enne, aan regen geen gebrek in ons kleine kikkerlandje, zeker de laatste tijd niet.

#1 Wormen zoeken
Misschien denk je : “heh, getsie”, maar voor kinderen is het reuze interessant natuurlijk. Ook slakken en kikkers komen met regen sneller tevoorschijn. Met de app Dierenzoeker kun je precies uitzoeken welke soorten dieren er in de tuin, in het bos of op de heide leven. Vul de kenmerken van het dier in en je leest daarna precies wat er voor je neus staat/ligt/kruipt.

#2 In de plassen stampen
Spelen in de regen kan heel erg leuk zijn, begin er dan ook zo vroeg mogelijk mee. Kinderen mogen vies worden, we hebben tenslotte allemaal een wasmachine. In de plassen stampen is bij ieder kind een hit. Je kunt vanaf 1 oktober bij Sourcy sparen voor spetterende regenlaarsjes. Omdat Sourcy een typisch Nederlands product is, zijn de laarsjes rood-wit-blauw. De laarsjes zijn verkrijgbaar in de volgende maten: XS (22-24), S (25-27), M (28-30) en L (31-33). Spaar 4 actiecodes en verzilver ze. De actiescodes staan op alle actieverpakkingen Sourcy, Sourcy met Smaak, Sourcy Fruit en Sourcy met een Fruitsmaakje. Je herkent de actieverpakking aan de halshanger of sticker. De actie is geldig tot 31-12-2017. Wees er snel bij, want OP=OP!

#3 Spelen met modder
Moddertaartjes bakken, gooien met modder, allemaal erg leuk voor kinderen. Als ouder ben je er misschien iets minder blij mee, maar ach, alles voor de kids toch?! Laat ze lekker door de modder rollen en ermee spelen! Er wordt zelfs ieder jaar een heuse Modderdag georganiseerd door het IVN.

Heel veel plezier!

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

One thought on “Buiten spelen in de regen? Echt wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *