Georgina Verbaan, Patrick Martens en Matheu Hinzen zijn binnenkort te horen in de nieuwe animatiefilm ‘Rikkie de Ooievaar’. De film vertelt het verhaal van de mus Rikkie (Matheu Hinzen), die van jongs af aan is opgevoed door ooievaars. Op een dag vertellen ze hem de waarheid, dat hij geen ooievaar is maar een mus. Vervolgens begint zijn “familie” zonder hem aan een trektocht naar Afrika. Om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is reist hij de anderen achterna. Hij sluit hierbij vriendschap met Olga (Georgina Verbaan), een nogal groot dwerguiltje, en Kiki (Patrick Martens), een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg beleven ze een hoop spannende avonturen. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk inziet dat hij geen piepklein ooievaartje is maar een machtige mus…

De film begint met een mussen-koppeltje dat wacht tot hun enige ei uitkomt. Helaas worden zij voor die tijd gedood en blijft het ei helemaal alleen achter. Ooievaar Aurora, zelf moeder van Max hoort op een gegeven moment geluid komen uit het mussennest. Op het moment dat zij gaat kijken, komt het ei uit. Rikkie is geboren en ziet haar als zijn moeder. Aurora besluit om voor hem te zorgen en neemt hem mee naar haar eigen nest, waar haar zoon Max en haar man Claudius op haar wachten. Claudius is er niet blij mee, dat er een mus mee naar huis genomen is en spreekt met Aurora af dat Rikkie slechts een tijdje bij hun kan blijven. Max en Rikkie worden steeds closer naarmate de tijd vordert en zien elkaar als broers. Op een dag begint de vogeltrek richting Afrika en besluiten de ooievaars zonder Rikkie te vertrekken. Hij is een mus en zou de reis echt niet overleven, denken ze. Rikkie blijft alleen achter en wil kostte wat het kost ook naar Afrika, hij is tenslotte een echte ooievaar. Tijdens zijn tocht ontmoet hij Olga (een heel erg groot uitgevallen dwerguiltje) met een denkbeeldig vriendje en Kiki (een disco-grasparkiet met enorme hoogtevrees). Het drietal neemt o.a. de trein en komt uiteindelijk ook terecht op een cruiseschip. Zal het ze lukken om in Afrika te komen en om de ooievaars te vinden?

‘Rikkie de Ooievaar’ wordt door Just Film Distribution en Just4Kids op 22 maart in het Nederlands uitgebracht in de bioscoop. De film is geschikt voor alle leeftijden.

WINNEN!
Wij mogen 2×2 kaartjes weggeven voor deze ontzettend leuke film. Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!

46 gedachten over “Bios-tip: Rikkie de Ooievaar (22 maart in de bioscoop)

 1. Wat zou ik graag naar deze film gaan met mijn oudste kleindochter die zich altijd het lelijke eendje voelt omdat zij zich anders voelt tussen de kinderen in haar klas doordat zij geadopteerd is.Ze heeft een ander prachtig kleurtje. Wat zou deze film misschien kunnen helpen.

 2. Jaaaa leuk leuk leuk dit soort films zijn ook als volwassene echt nog een guilty pleasure. Ik hoef geen thriller of actiefilm, een mini beetje spannend en ik ben weg, maar hier word ik echt heel blij van!

 3. Ik zou graag samen met mijn jongste dochter naar deze leuke film gaan. Ze is al sinds vrijdag ziek en zou wel leuk zijn dat we dan een leuk uitstapje samen hebben als ze weer beter is.

 4. Top! Leuk als extra bij de moeder/dochter shopmiddag binnenkort.
  Een gelukje dat de bios nagenoeg bij ons in het centrum zit.

 5. Zag de voorstukjes al voorbij komen. Het blijft een super leuk uitje om naar de bios te gaan. Dus doe heel.graag mee. Leuk!!!!

 6. ???????????????????????????
  Mijn kinderen gaan altijd graag naar de bios…
  Dit lijkt ons een super leuke film, dus daar zouden ze helemaal blij van worden!
  ???????????????????????????

 7. Wat een leuke film, ik doe graag mee voor de kinderen, zullen ze prachtig vinden om naar toe te gaan.

  Groetjes Anneliese

 8. Wat schattig! Deze film willen mijn meisjes heel graag zien, en nu snap ik waarom!
  Leuk dat er kaartjes te winnen zijn….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.