Vampierzusjes 2 is vanaf 28 juli te zien in de bioscoop.

vampDe zusjes Dakaria en Silvania hebben zomervakantie en maken wilde plannen. Ze zijn als half-vampieren al helemaal ingeburgerd en wonen in een gewoon huis, kunnen tegen zonlicht en gaan overdags naar school. Ze willen gaan kamperen met Helene, Jacob en Ludo. De zusjes willen ook naar het concert van Krypton Krax. Dakaria heeft haar oog laten vallen op Murdo, de zanger. Xantor, de manager van deze band verbood jaren geleden het huwelijk tussen de ouders als vampier & mens, dus de zusjes mogen niet naar dit concert. De buurman in Bildberg, het rustige plaatsje waar ze nu twee jaar wonen, bouwt een precisiewapen en luistert hen af om nu voor eens en altijd de vampiers bloot te leggen, gelukkig is het een echte pechvolgel. En sneaken de Vampierzusjes naar het concert. Dakaria wordt op het podium getrokken door Murdo, ze heeft de tijd van haar leven en terwijl zij backstage is, vind Xantor Silvania. Hij herkent haar moeder in haar en vind het gaaftastisch toeval. Xantor wilde Elvira destijds als vampierdienares. Dakaria gaat op date met Murdo, hij vraagt haar mee op tournee. Het vertrek is een dag later al dan kan ze niet mee kamperen. Helene wil ook mee als ze het hoort, Jakob en Silvania volgen hen op de voet richting de Wilde Duisternis. Er verschijnt hulp uit onverwachte hoek. Zal deze oude vete voor eens en voor altijd worden beslecht?

Fotos: ©2013 TOM TRAMBOW Projekt: "Die Vampirschwestern 2" Claussen+Woebke+Putz Filmproduktion Produzenten: Uli Putz, Jacob Claussen Regie: Wolfgang Groos Kamera: Armin Golisano Szenenbild: Cordula Jedamski Kostuembild: Anke Winckler Maskenbild: Georg Korp‡s DT01 Haus Tees / Van Kombast Bild: 3t1 Kombast testet seinen selbstgebauten Sauger 4 Frau Hase beobachtet irritiert Van Kombast. 5 Kombast testet die "Blasfunktion" seines Saugers. 6 Frau Hase ekelt sich vor dem Knoblauchgeruch. 7 Dakar Freudenschrei erschreckt Kombast. Cast: Im Bild: 01. Silvania - Marta Martin 02. Dakaria - Laura Roge 05. Dirk van Kombast - Michael Kessler 13. Frau Hase - Ilse Strambowski -------------- Abwesend 03. Elvira - Christiane Paul 04. Mihai - Stipe Erceg 07. Ludo - Jonas Holdenrieder 08. Jacob - Jeremias Meyer 06. Helene - Jamie Bick 09. Benny - Xaver Wegler 10. Missy Master - Mai Jablonski 11. Killa K. - Robin Kirsch 14. Ali bin Schick - Richy Mu?ller 15. Oma Rose - Regine Vergeen 16. Opa Gustav - Hans Peter Deppe Double Silvania - Lena Kostuj Double Daka - Laura Feldenz

Fotos: ©2013 TOM TRAMBOW
Projekt: “Die Vampirschwestern 2”
Claussen+Woebke+Putz Filmproduktion
Produzenten: Uli Putz, Jacob Claussen
Regie: Wolfgang Groos
Kamera: Armin Golisano
Szenenbild: Cordula Jedamski
Kostuembild: Anke Winckler
Maskenbild: Georg Korp‡s
DT01
Haus Tees / Van Kombast
Bild:
3t1 Kombast testet seinen selbstgebauten Sauger
4 Frau Hase beobachtet irritiert Van Kombast.
5 Kombast testet die “Blasfunktion” seines Saugers.
6 Frau Hase ekelt sich vor dem Knoblauchgeruch.
7 Dakar Freudenschrei erschreckt Kombast.
Cast:
Im Bild:
01. Silvania – Marta Martin
02. Dakaria – Laura Roge
05. Dirk van Kombast – Michael Kessler
13. Frau Hase – Ilse Strambowski
————–
Abwesend
03. Elvira – Christiane Paul
04. Mihai – Stipe Erceg
07. Ludo – Jonas Holdenrieder
08. Jacob – Jeremias Meyer
06. Helene – Jamie Bick
09. Benny – Xaver Wegler
10. Missy Master – Mai Jablonski
11. Killa K. – Robin Kirsch
14. Ali bin Schick – Richy Mu?ller
15. Oma Rose – Regine Vergeen
16. Opa Gustav – Hans Peter Deppe
Double Silvania – Lena Kostuj
Double Daka – Laura Feldenz

Nadat het begin van de film een beetje aan High School Musical deed denken, ik een beetje gewend was aan het nasynchroniseren, werd het pas echt genieten. Genieten van de bijzondere vampierstaal met aparte woordjes en begroetingen. En van de duistere muziek, die gelukkig eens niet populair is gemaakt. Het verhaal wordt van meerdere kanten belicht, dat zorgt voor een fijne afwisseling in setting en personages. Er is aandacht voor details in decor en achtergrondmuziek. Het verhaal, zeker wat de buurman betreft, doet wat komisch aan. Er zit naast spannende gedeelten ook een romantisch aspect in. Dit maakt de film voor veel jeugdige filmliefhebbers geschikt.

‘Vleermuizen in je buik’ is net als deel 1 een film van regisseur Wolfgang Groos naar een scenario van Ursula Gruber. Beide films zijn gebaseerd op de gelijknamige bestsellers van schrijfster Franziska Gehm. De film duurt krap 90 minuten en is geschikt bevonden voor 6+. De film is van de makers van films als DE DOLLE TWEELING, de HEKSJE LILLY­films en YOKO. In Nederland wordt de film uitgebracht door Just Entertainment. Dat brengt ons gelijk naar de winactie: KiDDoWz mag tweemaal een DVD box verloten met daarin Vampierzusjes deel 1, Heksje Lilly en Yoko. Deze actie is inmiddels afgelopen, de winnaar heeft een mail van ons gehad.

/Lmcmr

33 thoughts on “Vampierzusjes 2­ Vleermuizen in je buik [6+] (met winactie)

  1. Wat een leuke dvd s . Dat word samen met zoonlief (9) heerlijk genieten met een zak chips op de bank mochten we de gelukkige zijn 🙂

  2. leuk. voor de regenachtige vakantiedagen: lekker op de bank met een zakje chips en de kids kijken (en mama vindt het stiekem ook leuk)

  3. Super leuk voor mn dochtertje van 2, zij heet ook Lilly, dus zou perfect zijn! 🙂
    We lezen graag voor uit de Lilly reeks

  4. O, dat is een prachtige dvd box, ideaal voor het wat mindere weer in de zomervakantie. Onze kinderen zullen ervan genieten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.