Klimmen en klauteren is aan de meeste kinderen wel besteed. Hoewel mijn oudste het best wel spannend vindt, haalt de jongste nu al soms zenuwslopende capriolen uit. Hij klimt weliswaar nog niet in bomen, maar dat gaat vast in de toekomst nog wel gebeuren. Ik zet de leukste outdoor klimparken die geschikt zijn voor kinderen op een rijtje!

Drenthe

Klimpark Outdoor Grolloo
Klimpark Outdoor Grolloo is gelegen op een unieke plek. Inmiddels zijn er 6 parcoursen variërend tussen de 2 en 10 meter hoogte. Verder zijn er 76 hindernissen en maar liefst 725 kabelbaan. De langste hiervan is maar liefst 200 meter en gaat vanaf 10 meter hoogte bijna volledig over het water. Je veiligheid is gegarandeerd omdat er gebruik wordt gemaakt van dubbele zekeringslijnen en je krijgt van tevoren een meer dan uitgebreide instructie. Verder dien je eerst een oefenparcours af te leggen, onder leiding van een ervaren instructeur.

Adres: Oostereind 12a, 9444 XD Grolloo

Meer informatie is hier te vinden.

Molecaten Klimpark Drenthe
Molecaten Klimpark Drenthe biedt uitdaging en zorgt voor een flinke dosis spanning en sensatie. Het klimpark heeft een 3-tal ‘high rope’ klimparcoursen met een heleboel uitdagende hindernissen, die verschillen in hoogte én moeilijkheidsgraad. Ben jij behendig, een echte durfal en heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen, dan ben je geschikt om dit gave klimpark te betreden.

Adres: Oranjekanaal Noordzijde 10, 7853 TA Wezuperbrug

Meer informatie is hier te vinden.

Flevoland

Fun Forest Almere
Fun Forest Almere biedt een fantastische beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven. Of je nou jong bent of oud, beginnende of gevorderde klimmer, er is genoeg te doen en te beleven voor iedereen.

Adres: Kemphaanstraat 1, 1358 AD Almere

Meer informatie is hier te vinden. 

Friesland

Aventoer
Aventoer bestaat uit diverse parcoursen met verschillende klim- en balanceer elementen. Het vertrekpunt is een centraal platform bestaande uit 3 niveaus met een totale hoogte van 15 meter. Rond dit platform staan ruim 30 boomstammen van 15 meter hoog die alles aan elkaar verbinden. Door de gevarieerde parcoursen en de oplopende moeilijkheidsgraad is klimmen in Aventoer een ware sensatie voor het hele gezin en voor jong tot oud.

Adres: Meester WM Oppedijk van Veenweg 22-G, 9251 GA Burgum

Meer informatie is hier te vinden. 

Klimpark Appelscha
Klimpark Appelscha is een multifunctioneel klimpark, met activiteiten als klimmen, abseilen, tokkelen, vertrouwenssprong en highropes. Het park is gelegen aan de rand van Nationaal Park het Drents Friese Wold.

Adres: Roggeberg 1, 8426 GK  Appelscha

Meer informatie is hier te vinden.

Gelderland

Klimbos Garderen
In Klimbos Garderen zijn er diverse parcoursen, waaronder een parcours met uitsluitend tokkels en een parcours vol met fun onderdelen. Ook voor de ongeoefende en minder sportieve klimmers is dit klimbos dus zeer geschikt! Het klimbos ligt centraal in Nederland, in de buurt van Apeldoorn en Amersfoort.

Adres: Putterweg 68-70, 3886 PG Garderen

Meer informatie is hier te vinden.

Klimbos Winterswijk
Klimbos Winterswijk biedt spannende activiteiten zoals een tokkelbaan, indianenbrug, trapezesprong, klimtouwen, klim hindernissen, evenwichtsbalken, klossen op hoogte, ladders, abseilen enz. De activiteiten worden zo aangeboden dat er voor ieders persoonlijke beleving een uitdaging ontstaat.

Adres: Bataafseweg 4, 7101 PA Winterswijk

Meer informatie hier te vinden.

Klimbos Achterhoek
Klimbos Achterhoek heeft  6 routes en ca. 100 verschillende overgangen, die variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte. Speciaal voor de kleinere bezoekers vanaf 7 jaar hebben ze het Junior Klimbos. Dit bestaat uit 2 routes en meer dan 25 overspanningen en dat op 3 tot 5 meter hoogte.

Adres: Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo

Meer informatie is hier te vinden.

Klimbos Simia
Klimbos Simia heeft verschillende routes met leuke, verrassende en uitdagende hindernissen. Kom lekker wiebelen op een touwbrug of klauteren door houten tonnen of zwieren van boom naar boom. Voor iedereen die gezellig en actief bezig wil zijn in de natuur en ook nog eens zijn grenzen wil verleggen

Adres: Apeldoornseweg 60, 6733 SC Ede

Meer informatie is hier te vinden.

Klimbos Eefde
Klimbos Eefde biedt een uitdagend klimpark, waar iedereen zich optimaal kan vermaken. Je  kan er in bomen klimmen, tokkelen, ziplinen en nog veel meer. Het maakt niet uit of je een ervaren klimmer bent, of dat je nog nooit in een klimpark geweest bent. Door de verschillende routes met verschillende moeilijkheidsgraad, is het voor iedereen een leuk uitje.

Adres: Elzerdijk 44, 7211 LT Eefde

Meer informatie is hier te vinden.

Klimbos Ermelo
Klimbos Ermelo heeft 4 spectaculaire routes met in totaal 60 hindernissen.  Ga deze uitdaging aan en ervaar de spanning en adrenaline tijdens deze beleving! Het klimbos staat voor een actief en avontuurlijk dagje uit voor de gehele familie.

Adres: Drieërweg 125, 3852 MA Ermelo

Meer informatie is hier te vinden.

Klimpark Omnivents
Klimpark Omnivents bestaat uit een driehoekige klimtoren van 10 meter hoog die ook als uitkijktoren toegankelijk is. Voor de klimtoren staan nog 5 palen waartussen verschillende touwbruggen op 2 hoogtes hangen: laag op anderhalve meter en hoog op 8 meter. Het klimpark bestaat uit verschillende onderdelen die verschillen in moeilijkheidsgraad. je kunt gaan klimmen, abseilen en de touwbruggen bedwingen!

Adres: Tielsestraat 129, 6675 AC Valburg

Meer informatie is hier te vinden.

Hoogteparcours ‘t Wilgje
Hoogteparcours ‘t Wilgje biedt een limparcours wat zich bevindt op 5 meter hoogte en wat bestaat uit diverse touwbanen, met ieder een eigen moeilijkheidsgraad en benodigde tactiek. Zo kunnen alle deelnemers hun eigen niveau en uitdaging bepalen, waarbij ze begeleiding krijgen van  ervaren instructeurs.

Adres: Hennisdijk 7, 4116 RK Buren

Meer informatie is hier te vinden.

Groningen

Klimpark Groningen
Klimpark Groningen is een geweldige ervaring voor jong en oud! Het parcours leg je af door van platform naar platform te lopen over verschillende hindernissen. Van een brug met losse balkjes tot een verticaal net. En van een evenwichtsbalk tot een V-brug met 1 touw laag en 2 touwen hoog. De hindernissen zijn stuk voor stuk verschillend en uitdagend.

Adres: Hoofdweg 163, 9617 AD Harkstede

Meer informatie is hier te vinden.

Limburg

KlimKong
Ben je avontuurlijk genoeg om te gaan klimmen bij KlimKong? Ben je avontuurlijk genoeg om een KingKong sprong te maken in het klimbos / klimpark, touwbruggen te overwinnen, een touwladder te beklimmen of via een zippline naar de boomtoppen te glijden? Als je deze vragen met ja kunt beantwoorden, ben je klaar voor klimbos / klimpark KlimKong!

Adres: Middenpeelweg 5, 5975 MZ  Sevenum

Meer informatie is hier
te vinden.

Klimbos Weert
Klimbos Weert is een ECO Klimbos en heeft 4 klimparcoursen met verschillende hindernissen tussen de bomen. Deze lopen op in moeilijkheid en hoogte. Als je alle 4 de parcoursen aflegt dan ben je ongeveer 2,5 uur bezig met klimmen. In het eerste parcours sta je op zo’n 3 meter hoogte. In laatste parcours is dat ruim 9,5 meter.

Adres: Geurtsvenweg 8, 6006 SN Weert

Meer informatie is hier te vinden.

Fun Forest Venlo
Fun Forest Venlo heeft 9 parcoursen die oplopen qua hoogte en moeilijkheidsgraad. Daarom hanteren ze voor elk parcours een minimale lengtenorm met een adviesleeftijd. Kinderen van 1.30 m. hebben in parcours 5 en 6 begeleiding nodig van een meeklimmende volwassene, maximaal 4 kinderen per volwassene.

Adres: Verlengde Trappistenweg 35, 5932 NB Tegelen

Meer informatie is hier te vinden.

Noord-Brabant

Klimrijk Brabant
Klimrijk Brabant is een ecologisch klimbos. Klim door de bomen en waan je een echte Tarzan of Jane. Stap op loopbruggen, zwier van boom naar boom en voel de adrenaline door je lichaam razen. Ontdek de klimmer in jezelf en daag je vrienden uit je te volgen. Wie durft?

Adres: Turfweg 9, 5504 RL Veldhoven

Meer informatie is hier te vinden.

Klimbos Brabantse Wal
Klimbos Brabantse Wal is een dynamisch bos. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen. Vanaf een minimale reikhoogte van 1.30m kun je al starten met de oranje routes in het Juniorbos. De adviesleeftijd is om vanaf 7 jaar te komen klimmen. Voor kinderen een spannend avontuur waarbij ze hun eigen grenzen verleggen, maar vooral heel veel plezier hebben!

Adres: Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom

Meer informatie is hier te vinden.

Klimpark Biesbosch
Klimpark Biesbosch heeft 4 niveaus zowel qua hoogte als qua zwaarte. De niveaus van de routes liggen op 1, 3, 6 en 10 meter hoogte en uiteraard kom je de nodige uitdagingen tegen waarbij je altijd en continu bent gezekerd. De zipline start op max 17 meter hoogte en vanaf die hoogte vlieg je 350 meter over het water! Er zijn ook diverse touwbanen die laag bij de grond zijn voor de kleinere kinderen onder de 1.25m.

Adres: Kurenpolderweg 31, 4273 LA Hank

Meer informatie is hier te vinden.

Noord-Holland

Klimpark Streekbos
Ben jij een ontdekkingsreiziger, een avonturier, een hoogvlieger, durfal of een waaghals? Test je klimkunsten op één van de vijf spectaculaire klimparcours. Ze variëren in moeilijkheidsgraad en hoogte. Klim naar 4 of zelfs 12 meter hoogte. Verleg je grenzen en beleef een waanzinnig avontuur bij Klimpark Streekbos in Bovenkarspel!

Adres: Veilingweg 21, 1611 BN Bovenkarspel

Meer informatie is hier te vinden.

Fun Forest Amsterdam
Fun Forest Amsterdam heeft 9 parcoursen die oplopen qua hoogte en moeilijkheidsgraad. Daarom hanteren ze voor elk parcours een minimale lengtenorm met een adviesleeftijd. Kinderen van 1.30 m. hebben in parcours 6 en 7 begeleiding nodig van een meeklimmende volwassene, maximaal 4 kinderen per volwassene.

Adres: Bosbaanweg 3, 1182 DA Amstelveen / Amsterdamse Bos

Meer informatie is hier te vinden.

De Klimvallei
De Klimvallei is een Eco- Klimpark waar je tussen de toppen van de bomen klimt, met uitdagende hindernissen op 4 tot 8 meter hoogte. Het parcours bestaat uit vier lussen met verschillende moeilijkheids categorieën

Adres: Jan Verfailleweg 7A, 1783 BW Den Helder

Meer informatie is hier te vinden.

Klimmen EnZo
Klimmen EnZo, bevindt zich op vakantiepark de Krim en heeft 4 parkoersen; op 4 en 7 meter, 3 tokkels, klimwand en de mogelijkheid tot kratstapelen. Het klimpark is vrij toegankelijk voor iedereen op Texel. Vanaf 1.30m kan er al deelgenomen worden aan deze 2 uur durende belevenis op hoogte! Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een volwassenen. De tokkel is geschikt vanaf 14 jaar en minimale lengte van 1.60 meter.

Adres: Roggeslootweg 6 te Vakantiepark de Krim, 1795 JV De Cocksdorp (Texel)

Meer informatie is hier te vinden. 

Overijssel

Klimbos Avontuurlijk Paasloo
Klimbos Avontuurlijk Paasloo beschikt over 4 verschillende parcoursen met totaal 51 verschillende hindernissen, 697 meter aan parcoursen tot maar liefst 9 meter hoog! Durf jij de uitdaging aan? Al klimmend en klauterend beweeg je je voort door de toppen van de bomen, waarbij je verschillende hindernissen moet trotseren. En dit is vaak moeilijker dan het lijkt… Van klimladders, netten, klimmuren, tonnen, touwbruggen en papagaaienbalken tot aan kabelbaan waaraan je 131 meter verder roetsjt. Alles wordt uit de kast getrokken om je tot het uiterste te drijven en je sportieve kant echt te leren kennen!

Adres: Paasloërweg 14A, 8378 JB Paasloo

Meer informatie is hier te vinden.

Klimbos Rutbeek
Klimbos Rutbeek ligt In een bos van circa 1 hectare. Er is een spannend touwbanen parcours gebouwd en je beweegt je veilig gezekerd in een klimgordel via allerlei klimonderdelen van boom tot boom. Het parcours is op ca. 5 meter hoogte en biedt uitdaging, plezier en avontuur.

Adres: Blikkersmaatweg 15, 7546 RJ Enschede

Meer informatie is hier te vinden.

AvaTarZ Nature Park
AvaTarZ Nature Park heeft het grootste klimbos van Nederland. Er zijn een aantal geweldige parcoursen voor kinderen van 6 – 9 jaar. Op 2 tot 4 meter hoogte gaan zij op avontuur. Hierbij kunnen ze lekker klimmen en klauteren over maar liefst 30 stoere hindernissen. Van net tot touwladder en klimbrug.Verder zijn er ook nog vier ziplines waarmee ze lekker tussen de bomen door roetsjen.

Adres: Hengelosestraat 230, 7562 PK Deurningen

Meer informatie is hier te vinden.

Utrecht

Klimbos Gooi-Eemland
Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche is het koninkrijk der Klimbossen. Met maar liefst 10 routes is het een waar klimparadijs. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter. Je kunt er uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen vinden en er zijn maar liefst 4 verschillende juniorroutes.

Adres: Hoge Vuurseweg 9, 3749 AB Lage Vuursche

Meer informatie is hier te vinden.

Zeeland

Klimbos Zeeuwse Helden
Daag jezelf uit in Klimbos Zeeuwse Helden! Hoog boven de grond van boom tot boom met tokkelbanen, touwladders, wiebelbruggen en vele andere klimonderdelen. Er zijn  6 verschillende routes met bij elkaar zo’n 85 hindernissen, variërend van 2 tot 8 meter hoog. In iedere route zit sowieso één zipline en vele andere uitdagende hindernissen. De routes zijn geschikt vanaf 8 jaar en 1.30m lengte. Voor de kleine kinderen, vanaf 5 jaar en 1.15m, is er een speciaal kids parcours!

Adres: Kraaijensteinweg 140, Westenschouwen

Meer informatie is hier te vinden.

Zuid-Holland

Fun Forest Rotterdam
Fun Forest Rotterdam heeft 7 verschillende parcoursen waarin geklommen kan worden.Parcoursen lopen op qua hoogte en moeilijkheidsgraad, en daarom hanteren ze voor elk parcours een minimale lengtenorm met een adviesleeftijd. Kinderen van 1.30 m. hebben in parcours 4 en 5 begeleiding nodig van een meeklimmende volwassene, maximaal 4 kinderen per volwassene.

Adres: Langepad 71, 3062 CJ Rotterdam

Meer informatie is hier te vinden.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Een gedachte over “De leukste outdoor klimparken die geschikt zijn voor kinderen (NL)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.