Deze meivakantie zit er een luchtje aan DierenPark Amersfoort… Stap in de poep-wereld van de dieren en beleef een spetterend dagje uit. Leer, voel en ruik álles over dierenpoep, dus houd al je zintuigen (en vooral je neus) paraat. Hoe gezond is stront? Wij werden uitgenodigd om het allemaal eens te bekijken (en te besnuffelen).

Superleuk voor jong én oud

Poep & ZOO is geschikt voor iedereen vanaf twee jaar en is ook bij slecht weer één groot avontuur; de meeste activiteiten vinden binnen plaats. Poep & ZOO is gratis voor iedereen die een bezoek brengt aan DierenPark Amersfoort tijdens de meivakantie.

Wat kun je doen?

  • In Restaurant de Buitenplaats is een speciale ruimte ingericht. Daarbinnen én -buiten vind je het Poep-lab waar jij kunt meedoen aan een hoop activiteiten: bespeel het Poep-orgel, duik met je neus onder de staart van een leeuw én ontdek welke poep bij welk dier hoort.
  • Ontvang bij de entree gratis een speciale Poep-speurtocht. Volg je de aanwijzingen en heb je de professor gevonden? Dan staat er een bijzondere verrassing op je te wachten!
  • Doe mee met de show en geef een slinger aan Poep-rad de Drollendraaier. Wie weet mag jij je neus boven een bijzondere drol houden, of… krijg je meelwormen voorgeschoteld.
  • Tussen 12.00 en 15.00 uur kan jij samen met onze Gidsen echte poep uitpluizen. Waar bestaat de poep van dieren uit en wat zegt een keutel over het dier? Stel al je vragen aan de Gidsen en kom alles te weten over de wereld van de drol.

Grappige schijtfeitjes

Tijdens Poep & ZOO leer jij de grappigste schijtfeitjes en word je een echte poep-expert. Wist jij bijvoorbeeld dat een luiaard maar één keer in de week uit de boom klimt om een grote boodschap te doen? En dat er vissen zijn die communiceren via scheten?

Kindercolleges

Op de laatste dag van Poep & ZOO geeft buik- en poepdokter Marcel Spanier drie kindercolleges. Hij is ambassadeur van de Maag Lever Darm Stichting en schrijver van het kinderboek ‘Van Mond Tot Kont’. De kindercolleges vinden plaats op zondag 8 mei om 11.00, 13.00 en 15.00 uur in Restaurant de Buitenplaats, duren ongeveer twintig minuten en zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Leer alles over je eigen spijsvertering en stel je brandende poepvragen!

Stad der Oudheid

Betreed de Stad der Oudheid en ontdek de dieren die hier duizenden jaren geleden samenleefden met de mensen. Gieren zweefden boven de stad en vanaf de toren kun jij de leeuwen in de Arena goed in de gaten houden. Struin langs kamelen, griezel bij de krokodillen en blijf eindeloos kijken naar de brutale mantelbavianen. Zodra jij in het Paleis van Koning Darius komt, kijken de tijgers je recht in de ogen.

Dinopark

In het Dinopark ga je terug in de tijd en plotseling loop je rond tussen levensgrote dinosaurussen die je tegenkomt. Van de brullende Brachiosaurus tot de vliegende Pterodactylus. Kijk je ogen uit en ontdek alles over de ruim zeventig dino’s die je tegenkomt. Jij bent straks een echte dinokenner.

Snavelrijk

Normaal wandel je in Snavelrijk tussen de maraboes, vale gieren, kroeskoppelikanen, nimmerzatten en zwarte ibissen. Tijdens ons bezoek was dat niet mogelijk omdat er opnieuw vogelgroep is geconstateerd in Nederland. Om verspreiding hiervan tegen te gaan, heeft het ministerie van Landbouw landelijke maatregelen getroffen. Dit betekent dat de vogels die behoren tot de risicogroep voorlopig niet in contact mogen komen met wilde vogels. De maatregelen die zijn opgesteld, zijn ook van toepassing voor DierenPark Amersfoort.

Prairie

Ga net als de prairiehondjes op ontdekkingstocht in een tunnel. Slinger jezelf via een paal een holletje in en duik even later op tussen de prairiehondjes. De bruine knaagdieren maken geluiden die net op het gekef van jonge hondjes lijkt. Soms stoot een prairiehondje een kreet met zo’n kracht uit dat hij omver valt.

Rijk der Reuzen

Raak jij ook niet uitgekeken bij de olifantenfamilie? Het Rijk der Reuzen is een reuzegroot verblijf. Vanaf de tribune kun jij de vier generaties olifanten extra goed zien als zij grote plukken hooi beetpakken met hun slurf. Spot oma War War bij het water en grinnik om de kleine Thabo die door het verblijf holt.

Woud

In het Woud duiken de wilde dieren op die je in de Nederlandse natuur ook kunt vinden.  Dassen, eikelmuizen,  ooievaars en zelfs … wolven.

Vanaf de voorjaarsvakantie ga je in het Woud op bezoek bij de Woudwachter op de Kwetterterp. De Woudwachter is gek op de Nederlandse natuur, maar in het bijzonder op Nederlandse vogels. Boven op zijn terp ontdek je spelenderwijs alles over onze fluitende vrienden, terwijl de vogels om je heen kwetteren.

Klim Alles-route

Klauter boven de beer en duik op tussen de hyena’s. Stap op een vlot tussen de vogels in Snavelrijk en vaar over de Expeditie-rivier om al het leven in de Grote Wildernis te spotten. Als een aap klim jij boven, onder en zelfs tussen de dieren. Met de Klim Alles-route sta je oog in oog met de dieren en beleef je het park op een wel héél bijzondere manier.

Expeditie-rivier

Vaar in je fietsboot langs het eiland van de maki’s en kapucijnapen. Kronkel over de Expeditie-rivier en kom dichtbij de giraffen en zebra’s. De parelhoenders hollen over het zand, tussen de voeten van de langnekken door. Houd je verrekijker bij de hand als een echte ontdekkingsreiziger, maar vergeet intussen niet om met de fietsboot op koers te blijven. Voorwaarts door de Grote Wildernis.

Een ronde in de fietsboot kost € 5,- per boot. De boot biedt ruimte voor vier personen en een tocht over de Expeditie-rivier duurt gemiddeld twintig minuten.

Plattegrond Dierenpark Amersfoort

Horeca & Winkels

Op verschillende plekken in het park kun je een hapje eten. Churros, hamburgers, broodjes, patat en nog veel meer! Eigenlijk is er in elk “gebied” wel een restaurant te vinden, waar ook sanitaire voorzieningen zijn. Overigens is dit laatste door het heel park het geval. Ook je kindje verschonen is geen probleem. Er is ook een souvenirwinkel waar je o.a. knuffels, sleutelhangers, notitieboekjes en armbandjes kunt kopen.

Tickets

Je kunt online je tickets kopen (of aan de kassa): Bestel je ticket op datum en krijg tot €1.50 korting per ticket!

Kinderen 0 t/m 2 jaar: €0.00
Kinderen 3 t/m 12 jaar: €23.00
Ouder kind of volwassene: €26.00

Abonnementen

Wil jij een abonnement op Dierenpark Amersfoort? Goed idee! Je hebt dan de volgende voordelen:

  1. Exclusieve toegang tot speciale openingen en programma’s.
  2. 10% korting in onze restaurants en winkels.
  3. Met korting naar andere parken.
  4. Nieuw: Vriendenticket! Neem één keer per kalenderjaar iemand mee met 30% korting met het Vriendenticket.

Kosten

Kind van 0 t/m 2 jaar: Gratis
Kind van 3 t/m 12 jaar: €55.50
Ouder kind of volwassene: €62.50
Parkeer abonnement: €32.00

Parkeren

Kom je met de auto? Het park beschikt over een eigen parkeerterrein en garage en een parkeerkaart kost €9.50. Als er geen plek meer is dan word je doorverwezen naar de externe parkeerplaatsen.

Openbaar vervoer

Vanaf Amersfoort Centraal Station brengt buslijn 70 je binnen 5 minuten naar ons park.

Openingstijden

DierenPark Amersfoort is 365 dagen per jaar geopend. Bekijk hier de openingstijden en de route.

t/m 30 oktober 09:00 tot 18:00 uur
31 oktober t/m 25 maart 10:00 tot 17:00 uur

Adres

DierenPark Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 224
3819 AC Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.