Dieren, de meeste mensen zijn er dol op. Sommige mensen (zoals wij) hebben er een aantal in huis, anderen houden ze liever buiten de deur, maar vinden het wel leuk. Ik heb zelf niet echt een lievelingsdier, maar ik weet wel heel goed welke dieren ik niet leuk vind; wespen! Ik deel graag een aantal uitjes met jullie met dieren in de hoofdrol!

Wandelen met Alpaca’s

Als ik een dier moet noemen wat steeds populairder wordt, dan is het wel de Alpaca. In de game Fornite kom je ze in een hele felle kleur tegen, maar je ziet ze ook steeds vaker terug in het modebeeld. Ze zijn natuurlijk ook enorm leuk en grappig om te zien. Daarnaast kun je tegenwoordig zelfs uit wandelen met ze, bijvoorbeeld bij Alpacaboerderij Vorstenbosch. Je leert dan zeker meer over deze vriendelijke dieren! Er zijn trouwens ook vaak mogelijkheden om een kinderfeestje te organiseren…origineel toch?

Op bezoek bij de boer

Er zijn jaarlijks verschillende mogelijkheden om op bezoek te gaan bij de boer. Hier leer je natuurlijk superveel van. Als ik iets belangrijk vind om mee te geven aan mijn kinderen, is het dat melk bij de koe vandaan komt en dus niet ‘ontstaat in de supermarkt’. Hoe leuk is het dan om een kijkje te nemen in de stal, tussen de koeien?! Je mag dan meteen ook alles vragen en vaak zijn er ook leuke spelletjes om te doen. En proeven…..dat mag ook! Zo hebben wij laatst alle smaken vla en yoghurt geproefd tijdens een open dag…heerlijk!

Dierentuin

Voor de hand liggend maar zeker niet minder leuk, is het bezoeken van een dierentuin. We hebben er in ons kikkerlandje behoorlijk wat en de één is nog mooier dan de ander. Kies je voor een safari, of ga je liever naar een wat ouder park, midden in onze hoofdstad? In een dierentuin kun je jezelf uren vermaken en vaak staan er borden met informatie, zodat je er ook nog eens iets van opsteekt.

Kinderboerderij

Een gratis uitje, wat nog altijd erg populair is, met name onder gezinnen met (kleine) kinderen is de kinderboerderij. De meeste dieren die in de boekjes ‘met eerste woordjes’ staan zijn er te vinden…kippen, schapen, varkens, allemaal herkenbaar dus! Ook zijn er vaak konijntjes te vinden die soms zelfs geaaid mogen worden. Onze jongens kunnen zich uren vermaken op de kinderboerderij en de oudste wil zelfs vrijwilligerswerk gaan doen als hij wat ouder is.

Asielhond uitlaten

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar zeker wel heel erg dankbaar, is het uitlaten van een asielhond. Lang niet alle honden in het asiel hebben een gedragsprobleem en de medewerkers kunnen heel goed inschatten welk dier een match met jou is. Een goede tussenoplossing als je zelf geen hond wilt/kunt hebben, maar toch af en toe een wandeling wilt maken. En wellicht komt er op een dag wel een moment dat je ervoor kiest om een diertje te adopteren en een gouden mandje te geven.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.